Oficial: Noul Honda Insight, rivalul lui Prius

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 04.09.2008
Honda a prezentat versiunea concept a noului model hibrid Insight, pregatit ca marele rival pentru Toyota Prius.

Honda a publicat astazi primele imagini oficiale cu noul concept Insight, viitorul model hibrid care va concura direct cu Toyota Prius.

Insight, care va fi prezentat la salonul Auto de la Paris sub forma de concept, este un hatchback cu 5 usi dezvoltat pe o platforma noua a japonezilor si inspirat din prototipul FCX Clarity. Honda promite ca versiunea de serie a noului Insight va fi extrem de asemanatoare cu prototipul pregatit pentru Paris.

Numele pe care japonezii l-a ales pentru Insight nu este intamplator, Honda Insight fiind, in 1999, prima incercare a celor de la Honda de a se impune pe piata vehiculelor hibride. Niponii readuc astfel la lumina un nume care a facut istorie pentru marca, fiind eclipsat insa in vanzari de catre Prius, hibridul prin excelenta, lansat de Toyota in 1997. De altfel, vechiul Insight era un model cu doua locuri, doar 17.001 clienti din Statele Unite optand pentru acesta intre 1999 si 2006, anul iesirii sale de pe piata.

Viitorul model hibrid va intra in vanzari in Europa, SUA si Japonia in prima jumatate a anului viitor.

Honda isi descrie noul model drept cel mai avansat vehicul hibrid existent pe piata auto, prognozele de vanzari fiind optimiste: 200.000 de exemplare vandute anual in toata lumea, jumatate dintre acestea urmand sa se indrepte spre America de Nord. La acestecifre va contribui din plin si pretul scazut al modelului, care urmeaza sa se situeze sub pretul de vanzare al lui Prius si Civic Hybrid.

Insight se evidentiaza prin noua tehnologie Integrated Motor Assist (IMA) si va fi produs in fabrica Honda din Suzuka, Japonia.

Via | Honda

Comentarii (12)

  • Copie fidela Prius
    Cei de la Honda sunt de rasul lumii! In urma cu ceva timp citeam un articol prin care criticau forma Prius-ului, acum ei fac o masina fix ca Prius-ul!
    0 1
  • Prius e Prius. Insight e Insight.
    in mare, forma e normal sa fie aceeasi, pt ca e vorba de aerodinamicitate, si atat aceasta masina cat si Prius au un facor aerodinamic mult superior fata de masinile conventionale, datorat fix formei usor ciudate si uratele.
    Insa peste asta, privita din fata, masina se diferentiaza net fata de Prius.

    Ce usor e a critica... E oare din cauza ca nu ai facut nimic pana acum cu creierul si mana ta?
    Cand te apuci sa faci ceva pana la capt, ai sa descoperi ca esti obligat(a) sa respecti legi universale, nu ai incotro, hai s-o lasam mai moale cu critica, atat Honda cat si Toyota sunt marci consacrate, carora nu ai ce sa le reprosezi.
    0 0
  • Asa-i romanul, la vorba nu-l intrece nimeni dar cand e vorba sa faca ceva cap-coada si sa mai fie si de calitate se da cu capul de pereti.
    Din gura e usor sa faci orice.
    Noi nu am fost in stare sa imbunatatim o amarata de Dacie, nu ca acum ar fi ceva de capul ei.
    0 0
  • 9DC
    9DC m-ai scos din sarite! Ma cunosti tu pe mine, sti ce am facut bun sau rau pe planeta asta? De ce nu poti sa te rezumi la a comenta o stire asa cum am facut-o eu? Ce ti se pare neadevarat in ceea ce am declarat? Daca ei, HONDA au ridiculizat in urma cu ceva timp Toyota Prius tocmai pentru forma ei, acum nu sunt ei ridicoli facand o masina care mentine aceleasi linii? Daca vorbeai frumos poate ma oboseam sa caut si un link ca sa-ti arat, dar nu meriti! Daca insulti pe cineva macar ai atata BARBATIE sa te semnezi!
    Pt BBB cum adica asa-i romanul? Nu mai repet si pentru tine ce au declarat Honda despre Prius....
    0 0
  • Pentru cei care mai citesc pe aici....
    Pun linkul pentru ca sa-mi sustin declaratia in fata altor cititori care vor mai lectura aceasta stire, desi am zis ca nu o fac http://www.automarket.ro/stiri/video-razboi-honda-vs-toyota-in-reclame-6872.html Si imi cer scuze LOR pentru limbajul folosit in conversatia cu tine (9DC)
    0 0
  • mda...
    Pentru ideea cu romanul sunt de acord, noi ca popor am avut mereu nevoie de altcineva care sa nu impinga spre progres, in rest daca nu curge pica.

    Pentru cealalta idee cu cei de la Honda care au ridiculizat forma Prius-ului, iti spun in termeni personali, gresiti sau nu, subiectiv sau nu, dar cred ca ii spune MARKETING. E normal sa ridiculizeze forma Prius-ului atat timp cat ei au vrut sa vanda Civic Hybrid si nu ar fi avut alt detaliu dupa care sa ridiculizeze acel model. Tehnic este extrem de avansat acest automobil, iar practic Civic Hybrid e ceva mai in urma, doar forma fiind mult mai decenta, dupa parerea mea. Acum, altfel vorbind, publicitatea in SUA este ghidata dupa modelul comparativ, tot ce se promoveaza in acolo in majoritata cazurilor are un produs/serviciu/bun/etc concurent dupa care este comparat. In Europa nu vom vedea asa ceva (si mai bine ca nu) pentru ca sunt alte valori, nu am ajuns inca in totalitate roboteii obezi ghidati de spoturi TV.

    Imi amintesc si eu acel spot si articol in care Honda se ia de forma Prius-ului, insa acum avand un concurent direct cred ca promovarea va lua alta forma, mai decenta sau nu, asta vom vedea.

    Eu cred ca va certati inutil, unul din voi a insultat fara sens, celalalt se tine cu dintii de un amanunt. Sa fim noi viitorii clienti ai acelor hibride si cred ca tot ar fi un lucru pozitiv.

    Stima!
    0 0
  • Mini-romanu'
    Fain hibrid
    Si dupa cum stiu ca procedeaza Honda cred ca produsul de serie va arata cam la fel ...

    Daca e copie dupa Prius atunci e una foarte evoluata - pentru ca arata mult mai bine.

    Bravo japonezilor ca se intrec in ceva avansat; nu inteleg ce fac europenii ...
    0 0
  • Pentru DRAKo
    DRAKo, bravo! Oamenii isi dau si ei cu presupusul. Nici nu am vazut bine foto si mi-am adus aminte de "felia de branza". Ma rog ... n-am cuvinte. Sunt detinator de Toyota si tot respectul pentru ea. Imi place si Honda, desi nu la fel de mult, dar ...
    Insa, sa razi de un lucru facut de altul si pe urma sa-l faci si tu la fel, chiar si obligat de legile aerodinamicii si totusi ...
    Cat despre cei care mai fac si ei referire la logan (prin ridicol) sau generalizeaza notiunea de roman, singurul lor rost in lume e sa faca trafic pe automarket.
    Iar 9DC, nu stiu ce-a facut el cu mana, dar creierul l-a cam tinut neutilizat.
    Cat despre bbb, vorbeste si el din experienta. El n-a terminat nimic niciodata.

    Asa ca, toate bune tuturor
    0 0
  • pt drako
    Ma da destept mai esti.
    Inafara sa dai din gura si sa jignesti pe altii ce sti sa faci? Ai terminat gradinita?
    0 0
  • //
    facand comparatie cu ce avem noi romanii bravo celor de la Toyota si Honda
    0 0
  • Stiri LIVE Honda
    http://www.hondanews.com/categories/1097/releases/4722
    0 0
  • primus
    cu cine seamana insight...
    se poate spune ca seamana cu vechiul Insight, doar mai rafinat :) http://www.hondafan.ro/modele.php?id=120
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru