Porsche a inceput productia lui Cayenne Diesel

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 29.12.2008
Productia primului diesel de la Porsche, in echiparea lui Cayenne, a inceput astazi in Leipzig.

Porsche a inceput astazi productia modelului Cayenne si in versiune Diesel. Aceasta motorizare este o noutate pentru gama constructorului german, acesta fiind primul diesel introdus din fabrica pe un model Porsche.

Propulsorul TDI care vine in echiparea lui Cayenne este de provenienta Audi si are o cilindree de 3.0 litri. Cei sase cilindri in V ai noului motor pentru Cayenne dezvolta nu mai putin de 240 CP si 550 Nm cuplu motor.

Potrivit Porsche, Cayenne Diesel are un consum mediu de 9.3 litri la 100 km parcursi si emite numai 244 grame de CO2 pe kilometru. Cayenne Diesel este echipat cu o transmisie automata Tiptronic S si are un pret de baza de 47.250 euro, in Europa. In Germania, un Cayenne Diesel va costa nu mai putin de 56.436 euro cu toate taxele incluse.

Via | Carscoop

Comentarii (5)

  • Crysty
    Porsche
    Ce sa insemne asta? Ca Porsche nu stiu sa construiasca un motor diesel sau e mai usor sa imprumute un motor din concernul VW din care face parte? Pacat ! Eu zic ca strica traditia !!!
    0 0
  • motorul 3.0 de provenienta vag este un motor c-r excelent! si-a dovedit fiabilitatea/robustetea si tot ce vreti atat pe q7 cat si pe a6
    0 0
  • Pai din moment ce ei au achizitionat VAG-ul nu inteleg de ce sa nu se foloseasca de cele mai bune motoare/tehnologii .
    0 0
  • Motorul asta e unul foarte bun, e folosit pe A4, A5, Q5,A6, Q7, allroad, A8, touareg, Phaeton si poate alte modele ale proaspatului concern Porsche, totusi puristii (printre care ma numar si eu) nu vor fi multumiti. dupa parerea mea nu exista motiv sa cumperi un cayenne diesel....dar va fi bun in contextul crizei financiare
    0 0
  • bun asa
    de-ar sti Ferdinand Porsche ce s-a ales din marca lui...s-ar rasuci in mormant...
    baietii au rupt in 2 marca. nu-i deajuns ca toti cocalarii au cayenne, acum or sa isi ia si mia multi...
    astept cu nerabdare sa apara cayman-ul cu motor de 1 litru, un porsche monovolum, si bineinteles o masina electrica pentru cei sub 18 ani...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru