Porsche continua sa cumpere din actiunile VW

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 27.10.2008
Porsche a anuntat ca si-a marit participatia in cadrul Grupului VW pana la 42.6% din actiuni.

Esential

42.6% cuprinde pachetul de actiuni detinut de Porsche la VW.

Porsche a anuntat ca si-a marit participatia in cadrul Grupului VW la 42.6% din actiuni. Porsche detinea pana in acest moment 35% din actiunile VW, fiind si in acest context principalul actionar al grupului german.

Planurile Porsche urmaresc noi achizitii pana la sfarsitul anului, achizitii care ar urma sa acopere pana in 50% din actiunile grupului VW. Oficialii Porsche au anuntat ca in 2009 pachetul de actiuni detinut la Volkswagen va ajunge la 75%, brandul german cautand sa obtina totodata controlul decizional in cadrul grupului.

In tentativa lor de preluare a puterii la cel mai mare producator auto german, Porsche se loveste de legea VW, care confera Landului Saxonia, detinatorul a 20% din actiuni, dreptul de veto. Porsche asteapta ca Uniunea Europeana sa interzica aceasta lege protectionista, pentru a putea ajunge la un control real al grupului VW.

In orice caz, achizitia de actiuni la VW nu aduce companiei Porsche doar un transfer fictiv de putere, ci reprezinta si o sursa suplimentara de profit.

Via | drive.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru