PSA Peugeot-Citroen şi-a vândut sediul central pentru a-şi reduce datoriile

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.04.2012
Concernul francez PSA Peugeot-Citroen a vândut sediul său din Paris contra sumei de 245.5 milioane de euro pentru a-şi reduce datoriile acumulate în ultimii ani.

Francezii de la PSA Peugeot-Citroen au semnat un acord pentru vânzarea sediului lor central din Paris. Concernul francez a folosit sediul respectiv vreme de 48 de ani şi a recurs la vânzarea acestuia pentru a-şi reduce datoriile acumulate în ultimii ani. Clădirea va fi vândută contra sumei de 245.5 milioane de euro unei companii imobiliare, Ivanhoe Cambridge, ramura imobiliară a Caisse de depot et placement du Quebec. Francezii de la PSA vor închiria apoi clădirea pentru cel puţin nouă ani.

În prezent, sediul PSA găzduieşte 1.900 salariaţi, majoritatea angajaţi la holding-ul PSA şi ai mărcii Peugeot. Concernul franţuzesc a anunţat că îşi va vinde o parte din bunuri pentru a-şi reduce o parte din datorii, după ce acestea au ajuns la 3.4 miliarde de euro. Grupul francez a anunţat că va desfiinţa peste 6.000 de posturi din Franţa, cele mai afectate unităţi fiind centrele de producţie şi cercetare din ţara respectivă. De asemenea, 800 de angajaţi temporari vor rămâne fără contracte de muncă.

Prin acest plan, PSA vrea să economisească 800 de milioane de euro.

PSA Peugeot-Citroen a semnat recent o alianţă cu General Motors. În baza acestei alianţe, cele două părţi rămân independente şi au propriile planuri strategice şi propriile capitaluri, scopul colaborării fiind dezvoltarea de modele noi şi producţia acestora. Cele două părţi vor împărţi şi soluţii tehnologice şi capacitatea de producţie din unele fabrici.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • Nu e bine deloc...
    16 0
  • O sa-i cumpere GM,deja detin 7% din PSA.
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru