Putere si consum redus pentru motorul Volvo 2.5 FT

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 15.05.2009
Volvo a anuntat ca va introduce o versiune imbunatatita a motorului Flexifuel de 2.5 litri, pe etanol, care dezvolta 231 de cai putere si un cuplu de 340 Nm.

Volvo vine in intampinarea clientilor sai care isi doreau un motor puternic si ecologic cu o versiune imbunatatita a propulsorului de 2.5 litri Flexifuel, capabil sa functioneze cu benzina si etanol.

Unitatea cu cinci cilindri reuseste sa livreze o putere totala de 231 cai putere si 340 de Nm, cu 30 de cai si 40 de Nm mai mult decat versiune anterioara. In functie de transmisia care completeaza unitatea 2.5 FT, consumul scade in medie cu 5 sau 6 procente.

Aportul de putere se datoreaza modificarii ECU-ului, care mareste presiunea turbinei, iar consumul de combustibil scade multumita introducerii unui nou sistem de schimbare a rapoartelor, care creste treptele mult mai devreme.

Noul propulsor 2.5 FT va debuta oficial pe modelele S80 si V70 in luna iunie a acestui an.

via | Zercustoms

Comentarii (9)

  • Mda
    Frumoasa masina.
    5 1
  • Aha
    Cu asemenea masina imposibil sa nu dea faliment Volvo. Unde sunt motoarele V8? Incepem sa ne jucam cu cilindre cat mai mici, tipic prosteala pe fata "a la" Bmw.Rusine! Aveti de invatat de la alte marci fratilor.
    0 14
  • Rodallega
    Cilindree frate...asta ne trebuie
    Unde sunt motoarele V8 ,W12 , V10...pai da...Cum sa stau eu in ambuteiajul de la Romana intr-o masini cu cilindree mica....Mie imi trebuie putere frate 500 600 1000 de cai sa merg prin gropile de pe cele 2 autostrazi pe care le avem...sa consum 50L/100km si sa nu gasesc benzinarie(sa merg cu 300 la ora pe A2 si sa raman fara benzina ca acolo nu sunt benzinarii) sa se uite pitzipoancele la mine pe Dorobanti cum dau de volanu meu de lamborghini, ferrari sau altele foarte smechere....
    Ce conteaza ca stau la apartament de 2 camere daca am bolid cu cilindree mare.....care face cat 2 case.....ai masina ai valoare....ce sa mai cilindree mare rulez
    Nu-i asa Alex???
    Sunt unii oameni care traiesc in lumea lor.....nu vad nimic din ce se inampla in jur.....Lumea isi ia masini de milioane de euro in tara fara sosele:|...cum e posibil asa ceva...Tocmai am vazut un Ferrari cum statea linistit in ambuteiajul de pe Dorobanti langa o masina normala ....ce smecher era ala cu cilindreea lui....pacat ca nu zboara=))
    8 0
  • prudentul
    adio 5 cilindri
    Cumparati cat mai puteti...


    http://www.automarket.ro/stiri/volvo-renunta-la-motoarele-mari-si-va-utiliza-exclusiv-patru-cilindri-19306.html
    1 1
  • :D
    Bv Rodallega
    cu din astia ca alex cu cilindree mare si creier mic se alege prafu de globu asta ca il poluam pana o sa ne distruga
    pt ce iti tr cilindree mare la o masina de strada ce e tir sa targa 40 de tone
    stau si ma mir cati idioti fara creier (au capu ca sa le ploua in gat) sunt in romania doamne
    Inca 20 de ani si ramanem fara petrol sa va vad atunci pe astia cu cilindree mare ceo sa faceti o sa luati bicicleta
    3 0
  • raduku
    Etanol
    Ori e "goanga" ori e adevarat, astia vor sa scoata acum motorul pe etanol de 2.5l ?
    0 0
  • .
    Din pacate nici macar piste pentru zile de "duminica" nu avem, cum au britanicii cu zecile. Nici un drum de tara fara gropi si denivelari, ca sa poti face o iesire doar de dragul condusului. Pentru asa ceva e de luat macar un v6...si nu neaparat pentru putere, ci pentru sunet. E unul din lucrurile alea in viata... Dar in tara la noi... sunt doar niste vise... si din cauza ca nu avem drumuri, si din cauza ca au niste costuri exorbitante ( bineinteles pentru fraierii care muncesc cinstit). Legat de poluare... nu trebuie sa inghititi tot ce se vinde... cred ca tot pe automarket dezvaluiau faptul ca 20 de vapoare care bat oceanele planetei, polueaza mai mult decat toate masinile existente. Asta din cauza ca au consum foarte mare, si folosesc carburant de o calitate foarte proasta - evident e mult mai ieftin.
    0 0
  • pentru Alex
    Volvo are motorizare V8 pe S80. Iar daca nu ai observat, pentru multi conteza numai imaginea, nu si ce este sub capota, iar producatorii au observat asta, si fac pe plac, clientilor. Punand motoare mici pe caroseriile din clasele mari. Iar 2,5 Turbo, nu mi se pare deloc mic, pentru o masina din clasa asta.
    2 1
  • URAGANU
    putin inversat
    Cred ca titlul corect era "Consum redus si Putere" :D Asa se intelege ca si Puterea si Consumul sunt reduse :D

    In rest, Volvo este o masina puturoasa, deci s-ar putea sa pice bine si titlul asta :D

    Stima
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru