Renault a inceput sa produca Sandero in Rusia

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 25.12.2009
Uzina din Moscova ridicata de Renault impreuna cu oficialitatile capitalei ruse a inceput sa produca Sandero. Pana acum, aici era produsa doar gama Logan.

Renault a inceput productia primelor exemplare Sandero asamblate la fabrica moscovita Avtoframos, acolo unde producatorul francez scoate deja de pe linia de productie gama Logan destinata pietei rusesti.

Daca deocamdata este vorba de o gama pre-serie care are rolul de a-i familiariza pe munctorii uzinei cu cerintele tehnice ale noului model, productia lui Sandero va intra la foc automat la Moscova in februarie, urmand ca primele livrari catre clienti sa fie facute in primavara anului viitor.

Pentru a reusi sa faca fata fluxului de productie marit, uzina Avtoframos din Rusia a primit o investitie de 100 de milioane de euro, urmand ca din fabrica moscovita sa poata pleca spre dealeri 160.000 de masini pe an.

Gama Sandero pe care Renault o va pune in circulatie in Rusia nu dispune de niciun motor diesel, singurele versiuni disponibile in momentul lansarii urmand sa fie "benzinele"de 1.4 litri si 75 CP si cea de 1.6 litri si 102 CP, ambele cuplate la o transmisie cu cinci trepte.

via | AFP (inreg)

Comentarii (4)

  • marca
    Sunt curios sub ce marca vor produce Sandero in Rusia. Dacia sau Renault?
    5 2
  • ce intrebare...
    ...normal ca Renault
    9 0
  • ...
    :)))...fartioare de dacia se aude numai in romania...in alte tari unde se produc logan sau sandero este produs sub sigla renault
    4 15
  • semtex
    Sandero se vinde atat sub sigla Dacia cat si Renault.
    Sunt tari in care Dacia nu e foarte cunoscuta si se comercializeaza sub marca Renault pentru imagine. Sandero e produs sub marca Renault la uzinele din Curitiba (Brazilia) si Sofasa (Columbia), Africa de sud si Rusia dupa cum vedem aici. Anul asta a intrat in fabricatie in Maroc (sub marca Dacia).
    Automobile Dacia poate livra bineinteles kit-uri (CKD) pentru toate liniile de productie.
    12 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru