Renault a pregatit versiunea Twingo RS Light

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.11.2009
Renault a dat nastere unei versiuni cu masa redusa a modelului Twingo. Botezat RS Light, noul derivat va sta la baza versiunilor R1 si R2 dedicate motorsportului.

Renault va dezvalui in viitorul apropiat o versiune noua a modelului urban Twingo, botezata RS Light. Dupa cum o spune si numele, noul membru al gamei se caracterizeaza printr-o masa totala mai mica, trasatura care va face din RS Light versiunea de baza pentru viitoarele derivate destinate motorsportului.

Mai exact, noua aparitie in gama modelului francez renunta la instalatia de aer conditionat, la airbagurile laterale si la alte accesorii de confort. Pretul pentru o asemenea versiune sportiva va ajunge la 14.500.

Cei care isi doresc insa un Twingo dus la extrem pot opta pentru pachetele R1 si R2, care vor prinde viata pe versiunile dedicate competitiilor de motorsport din 2010. Primul kit, R1, va fi omologat in martie 2010 si va include printre altele cateva modificari mecanice, care urca puterea motorului la 140 de cai, o cutie cu rapoarte revizuite si bineinteles un roll-cage.

Pachetul R2 va fi ceva mai generos si va oferi o transmisie secventiala Sadev cu cinci rapoarte, un diferential autoblocant ZF, o unitate electronica de control Marelli, suspensii Ohlins, un pachet de frane performant si o putere totala de 160 de cai sub capota.

Debutul lui Twingo R2 se va face ceva mai devreme, in luna decembrie, in cadrul Raliului de la Monza, Italia.

Pretul pentru pachetul R1 ajunge la 10.000 de euro, in timp ce kitul R2 scoate din buzunar aproximativ 30.000 de euro.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • micuta fiara
    Dca sar face dupa modelu asta si un sandero RS ar fi misto.
    Cred ca 140hp ar fi de ajuns pt un 'SANDEL'
    3 0
  • Consuma cat un hammer ce gunoi de masina si are doar 140 de cai.Slab..de fapt asa a fost renault in ultimii ani!
    4 7
  • de unde stii tu ca are consumul cat un hummer?160 pe twingo sunt aproape de 200 pe clio RS
    Un punct in plus pt RenaultSport care face niste modele geniale pe viraje si motoarele cele mai tari.
    Pacat ca sufera de lispsa de fiabilitate clasica renault si au niste preturi astronomice la piese.-un mare minus pt renault clasica-de fapt pt masinile francezilor calitate zero
    3 5
  • Wrong -EU!!!!!!!!!!!!!!
    din pct meu de vedere, o masina de familie n-ar trebui combinata cu una sport... sunt prea diferite ca idee, ca scop... nu cred ca 2 copii asezati in spate si mama pe locul din dreapta s-ar simti prea bine daca pe tata l-ar apuca un dor sa testeze masina la adevaratul potential...
    6 4
  • pai era vorba de twingo rs si clio rs care au 2 usi si nu sunt masini de familie.clio rs e chiar o masina sport fara nici un compromis gen golf gti sau ford st care au si 4 usi
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru