Rimac Concept_One, supercarul electric din Croatia, costă 980.000 de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.05.2012
Croaţii de la Rimac Automobili au anunţat preţul versiunii de serie a lui Concept_One. Unul dintre cele 88 de unităţi care vor fi construite costă 980.000 de dolari.

Oficialii Rimac au anunţat preţul versiunii de serie a supercarului Concept_One, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din 2011. Modelul va costa 980.000 de dolari, preţ rezonabil având în vedere performanţele sale şi exclusivitatea oferită. Având în vedere faptul că Rimac va construi doar 88 de exemplare şi că acest model a fost expus la evenimentul Top Marques din Monaco, chiar şi Excelenţa Sa, Prinţul Albert al doilea de Monaco, a vizitat standul constructorului croat de automobile.

Rimac Concept_One este echipat cu patru motoare electrice, care furnizează un total de 1.074 CP şi 3.800 Nm. În ciuda celor patru motoare, modelul cântăreşte doar 1.650 kilograme şi este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2.8 secunde. În comparaţie cu timpul 0-100 km/h şi nivelul de putere oferit, viteza maximă pare modestă, Concept_One fiind capabil să atingă pragul de 305 km/h. Cel mai puţin modest element la Rimac Concept_One este valoarea autonomiei, de 600 de kilometri cu acumulatorii încărcaţi la maximum.

Pentru performanţe optime, Concept_One este echipat cu anvelope speciale, realizate de Vredestein, realizate special pentru acest vehicul. Pneurile se numesc "Ultract Vorti" şi au fost desenate împreună cu italienii de la Giugiaro.

Rimac a deschis deja listele de comenzi pentru Concept_One, clienţii putând depune un avans încă de la Salonul Top Marques din Monaco. Livrările lui Concept_One vor începe în 2013, la scurtă vreme de la intrarea în producţei a modelului realizată din fibră de carbon.

Via | Automiddleeast

Comentarii (12)

  • Amorezul
    frumoasa dar sa dai milionul de euro?? pe cine cred ca pacalesc ei?
    7 13
  • corectie : o poti lua la "doar" 0.98 milioane euro... e promotie!
    10 5
  • 0.98
    ieftin ca braga... nu vedeti ca pretul incepe cu un 0 (zero) ?
    7 5
  • Opinie
    Mie unul pretul mi se pare ok. Avand in vedere exclusivitatea cred ca vor gasi 88 de "nebuni" dispusi sa dea banii necesari. Desi din profil pare un Ferrari ansamblul arata foarte bine.
    12 3
  • Dumitru
    Draga Automarket!
    "Unul dintre cele 88 de unitati...". Aiaiai, limba romana...

    Trecand peste acordul schiop, nu credeti ca ar fi mai simplu: "Costul fiecareia dintre cele 88 de exemplare este de...?"

    Serios, Toma, da-o-ncolo de treaba!
    11 2
  • Dumitru
    rectific
    Na, ca din graba am gresit si eu: "... fiecaruia dintre cele..."
    4 3
  • Nu pot cauta pe google detalii care mi-ar demonstra ca ma insel prea mult dar 900 pe o masina din Croatia?
    De unde pana unde?

    Parca si vad la terasa pe Dorobanti: vii cu asta langa un Ferrari la juma' de pret si crezi ca au sarit 10 fete pe tine. Dar surpriza sigla nu pare cunoscuta si in cel mai rau caz o sa pici de tuner dar de milionar cu o masina din 88 nu :))
    6 4
  • AlexandruBadea
    Pret
    Banuiesc ca daca cineva din Romania si-ar permite aceasta masina nu si-ar luao deoarece numele ei nu spune nimic si la romani cam asta conteaza,Brandul.
    8 1
  • Cineva
    @AlexandruBadea Pai sunt mii care isi permit una din asta si fara sa
    simta ca au dat o avere uriasa pe o masina. Sunt 15 mii care au peste 500 de mii de euro avere....5000 tot au peste un milion de euro avere....300 ai-ar permite cu adevarat masina, nici unul nu ar cumpara asa ceva pt. ca e inutila la noi.
    5 0
  • @calingura
    Ma indoiesc ca asta e scopul, "sa pici de milionar" si oricum, la sfarsitul zilei tu probabil te simti mai bine decat proprietarul unui Ferrari obosit din Romania care oricum are mari sanse sa sufere de combustie spontana.:))

    Apropo, deja am vazut 2 clipuri cu 2 Ferrari trase prin Bucuresti, unul era tras de o Dacie... prea tare.Cred ca doar cu rusii mai putem concura...
    9 0
  • Mowgli
    Pentru mine personal garantat nu asta ar fi scopul. De aceea daca as avea bani de asa ceva as da avans pentru un NSX sau un LFA.

    Eu glumeam in ideea ca de regula cei cu bani si care dorm pe la cluburi au ca prioritate demonstrarea potentei financiare nu castigarea exclusivitatii absolute.

    Totusi o urma de logica pura ar exista: de baietii astia nu a auzit nimeni. nu au experienta.
    2 1
  • catre toti si catre redactori
    Ce spuneam mai ieri? Nu citeste nimeni mesajele, nu corecteaza nimeni nimic, nu exista moderator si nici nu se cauta asa ceva.

    Eroarea semnalata de Dumitru cu cele 88 de unitati inca troneaza la loc de cinste.
    Bravos!!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru