Saab confirma: "Fiat ne vrea!"

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 27.05.2009
Oficialii guvernului suedez au confirmat astazi faptul ca una dintre cele trei parti interesate de Saab este Fiat.

Dupa ce a depus o cerere oficiala pentru preluarea marcii Opel si asteapta un raspuns din partea guvernului german si a oficialilor GM, Fiat se indreapta acum spre a doua marca europeana a grupului american: Saab. Oficialii companiei suedeze au anuntat astazi oficial acest lucru, dupa ce pana acum se cunostea doar faptul ca in cursa pentru Saab ramasesera trei pretendenti.

"Putem sa confirmam faptul ca Fiat este una dintre companiile cu care guvernul nostru negociaza vanzarea Saab", a declarat Johanna Martin, purtatorul de cuvant al Ministerului Industriei din Suedia. Numele celorlalte doua companii nu au fost insa date publicitatii.

Daca Fiat va reusi sa ajunga la un acord pentru cele doua subsidiare europene General Motors, compania care va rezulta din aceasta intelegere va deveni a doua ca marime si volum de productie pe Glob dupa ce, anterior, Fiat a ajuns la un acord de cooperare cu Chrysler.

via | AFP

Comentarii (9)

  • andrei
    FIAT
    Fiat e pe val.
    4 3
  • SAAB-FIAT
    sper sa o cumpere ...
    4 3
  • NeoGalaxy
    :P
    Daca sunte destepti si au un management bun, Fiat are sansa sa se bata de la egal la egal cu Porsche- VW grup... sau alianta ce-o fii :) Doar ca trebuie sa aiba manageri care sa gandeasca mult si sa fie si in directia buna. Au o sansa si cateva modele super asa ca eu personal let tin pumnii :) Bafta FIAT :)
    5 3
  • SAAB
    Observ ca sunteti mai rapizi decat saabhistory, worldcarfans si decat ziaristii din forumul german SAAB. Felicitari! Sper sa aveti ocazia de a anunta ca SAAB a fost salvat.
    5 2
  • fiat o sa se afunde in datorii si in 2-3 ani o sa dea faliment ..cel putin asa cred eu.
    3 3
  • bani
    FIAT alearga dupa banii pe care firmele auto o sa le primeasca de la guivernul tarii respective. germania baga in OPEL 3,5 mil.iarde, la SAAB se auzea ca nu se vor baga bani de la guvern...............
    FIAT daca nu face rost de lichiditati, o sa aiba mari probleme, discutam in toamna-iarna :)
    2 2
  • NeoGalaxy
    Mda :)
    Nu este chiar asa... aceste lichiditati s-ar putea sa nu mai fie acordate... ma rog se complica situatia:

    Ia uitati aici: "http://ziarero.realitatea.net/nou/articol.php?id=1243496792"
    1 1
  • @Flo
    Nu chiar in 2 -3 ani,nu sunt chiar asa slabe incasarile totusi,dar intr'un deceniu,2,nu se stie ..SAAB desii este o masina,relativ buna,are incasari f.mici,fapt ce a condus si la decizia de a fi vanduta.FIAT are un plan ambitios,desii sper sa reuseasca sa salveze brand-ul,ma indoiesc....

    Felicitari ptr stire !
    0 0
  • Really...
    Nu inteleg de ce ar cumpara Fiat, un concutent direct pentru Alfa Romeo si Lancia... Mai sportiv ca Alfa Romeo si mai elegant ca Lancia. Si asa Lancia cred ca are probleme mari. Doar daca nu vor inlocui aceasta marca cu SAAB. O logica ar fi. Saab are reputatia de a face masini fiabile si sigure, tocmai punctele in care Lancia nu exceleaza. Interesante miscarile de pe piata auto. Parerea mea e ca in loc sa se bata sa se cumpere intre ei, mai bine ar investi sumele respective in cercetare si in ajustarea liniilor de productie pentru a construi masin mai economice si mai ecologice. Si asa sunt prea multe marci pe piata si oferta depaseste cu mult cererea. De ce credeti ca apar asemenea crize economice?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru