STUDIU: 10% din cumparatorii de masini second hand sunt pacaliti

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 10.08.2009
La fiecare 10 achizitii de masini second hand, un cumparator este pacalit. De obicei, acesta alege un vehicul care ii aduce cheltuieli neprevazute pentru reparatii.

Un studiu efectuat in Australia a dezvaluit faptul ca unul din zece cumparatori de masini second-hand cumpara o masina cu defecte necunoscute, care ii aduce costuri de reparatii extrem de ridicate. Peste 1.000 de australieni au fost intrebati de experientele pe care le-au trait cu un vehicul second hand, iar 13% dintre acestia au povestit ca ei sau membrii familiei lor au fost pacaliti intr-un fel sau altul.

Cea mai comuna problema sunt accidentele care au fost reparate intr-un mod neautorizat, precum si intretinerea defectuoasa. Pe langa problemele intalnite de australieni, putem enumera si o serie de fapte intalnite in Europa si in Romania, cum ar fi modificarea kilometrajului, eliminarea becurilor de avertizare din bord pentru a ascunde anumite probleme si falsificarea cartilor de service.

Australienii doresc sa faca publice informatiile detinute de guvern cu privire la toate masinile de pe piata, care includ reparatii, kilometri parcursi si accidente. In acea tara, informatiile de acest gen sunt centralizate, iar organizatorii acestui studiu doresc sa fie facute publice pentru a impiedica orice fel de escrocherie in acest sens.

Pentru moment insa, piata automobilelor second hand ramane un teren presarat cu capcane pentru o mare parte dintre cei care pasesc pe acesta.

Via | drive.au

Comentarii (7)

  • Stelian_Opincariu
    Ce bine pare ca ai luat teapa...............hehe....acum serios,e mai mare pacatu sa iei second cand cu cateva mii de euro avans si iti iei masina noua! Salve!
    7 12
  • Acest studiu a fost facut in Australia si "procentul de pacaleli" este la o valoare mica fata de ceea ce se intampla in Romania. Auzeam acum cateva zile ca in Salaj de exemplu, se aduc masini complet avariate din Germania iar apoi "meseriasii" incepeau ZIDIREA, la propriu a masinilor. Prin zidire inseamna ca se indreapta tabla cat se poate, iar mai departe intervine chitul. Va imaginati ce siguranta mai prezinta acea masina in cazul unui accident. In Romania s-au facut bani frumosi prin astfel de "afaceri", sau mai bine zis tepe.
    Nici varianta cumpararii directe a unei masini second-hand din Germania nu poate fi lipsita de surprize, mai ales daca vanzatorii sunt turci, rusi sau polonezi.
    9 0
  • AndreiRN
    Aiurea
    Masinile noi sunt pt cei cu fitze si cei care nu au habar mecanica.
    Cat despre pret este o aberatie cand la doua zile dupa cumparare a pierdut 10% din valoare.
    SH ai sansa sa iei un MBZ cu $400 si arta infuriaza tare pe samsari de masini.
    1 9
  • semtex
    doar 10% ... ce fericiti sunt australienii !
    1 0
  • AndreiRN e Barosan SE STIEEE
    Esti un rROMan adevarat in gandire. Second hendu la scara ( in fata "la" bloc) samanta in bot, maneaua la maxim. Nu ca "ceilanti" care nu stie sa 'ntoarca troaca cu "roatele" in sus sa mestereasca la ea si se duce la "servisuri" ca habar nare de mecanica.
    6 0
  • george
    CU MENTALITATI DIN ASTEA
    @ AndreiRN

    si cu calitate de doi bani jumate s-au dus dracului constructorii americani. Sa le fie tarana beton armat.
    2 0
  • Etienne
    ia SH-ul neamule!
    Ce saraci cu duhul sunt bietii australieni! Sa vina aici sa le zica baietii ce bune sunt SH-urile, masini germane, o sa mearga si nepotii cu ele, sunt si ieftine (oamenii saraci cu ce sa mearga la disco, sau unde sa asculte manele tare in public?); sigur, mai schimbi o distributie, mai repari clima, mai o barai in fata blocului sa chinui toti vecinii si daca tot nu merge, o vinzi unui fraier, ca nu-i bai. In general nu ai nici o garantie atunci cand cumperi un SH, totul depinde pentru ce cumperi masina, cat timp vrei sa o folosesti si ce cheltuieli esti dispus sa faci; altfel , unde nu-i cap i de picioare!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru