STUDIU: Care sunt cei mai enervanţi pasageri?

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 31.08.2010
Continental a făcut un studiu în Marea Britanie pentru a descoperi care sunt cei mai enervanţi pasageri. Unul din cinci şoferi preferă să meargă singur din cauza acestora.

Esential

20 la sută din şoferi preferă să călătorească singuri din cauza experienţelor neplăcute cu pasagerii enervanţi.

Britanicii au făcut un studiu pe un eşantion de patru milioane de şoferi şi au descoperit care sunt cei mai enervanţi zece pasageri. Unul din cinci şoferi a declarat că a fost atât de stresat la un moment dat încât a rugat pasagerul enervant să coboare din autovehicul pentru a putea să conducă liniştit în continuare.Potrivit studiului, cei mai enervanţi pasageri sunt cei care dau indicaţii când nu sunt la volan, aşa-zişii "şoferi din dreapta". Să vedem care sunt celelalte nouă tipuri de pasageri enervanţi. Din faptele pe care îl transformă pe "şoferul din dreapta" din pasager suportabil în sursă de stress putem enumera lovira bordului, comentariile despre viteza de mers sau abordarea virajelor şi alte discuţii similare despre probleme de conducere.

Pe locul doi vine pasagerul care nu poate să nu se abţină să nu umble la radio sau să apese diverse butoane din autovehicul. Locul trei îi aparţine pasagerului care are întotdeauna dreptate într-o discuţie, indiferent de subiect.

Acest individ tinde să consume nervii şoferului şi să provoace situaţii periculoase dacă şoferul se enervează uşor la volan. Locul patru le aparţine somnoroşilor, care adorm la câteva minute după ce autovehiculul a demarat într-o călătorie, adesea într-o deplasare mai lungă. Şoferii sunt deranjaţi de acest comportament deoarece riscă să adoarmă la volan din cauza lipsei de interacţiune cu pasagerul din dreapta şi pentru că unii pasageri tind să sforăie în somn.

Pe de altă parte, prea multă interacţiune doar, spun unii şoferi. Astfel, pasagerul care vorbeşte încontinuu obţine locul cinci în topul celor mai enervanţi parteneri de călătorie. Pe locul şase vin pasagerii agresivi, care simt nevoia să gesticuleze şi să încerce să-şi rezolve conflictele cu şoferii vehiculelor din jur cu ajutorul gesturilor obscene care se resfrâng tot asupra şoferului. Locul şapte le aparţine pasagerilor care simt nevoia să ţină geamul deschis pe întreaga durată a călătoriei sau au nevoie de o temperatură specială a aerului din vehicul. În aceeaşi categorie se încadrează şi pasagerii care fumează fără să ceară permisiunea şoferului.

Cu sau fără GPS, pe locul opt vine pasagerul care ştie întotdeauna o scurtătură şi încearcă să ghideze şoferul pe drumul pe care îl cunoaşte doar el. Aceşti pasageri sunt şi mai enervanţi după ce conving şoferul să devieze de la traseu şi greşesc drumul în căutarea unei scurtături.

Locul nouă este deţinut de pasagerul cu nevoi speciale, mai precis pasagerul care are întotdeauna nevoie la toaletă. Opririle dese sunt stresante pentru şofer, în special dacă traficul este mai aglomerat. În mod surprinzător, cel mai puţin enervant pasager din acest top este considerat cel care obişnuieşte să cânte alături de interpreţii de la radio.

Via | Telegraph

Comentarii (7)

  • foarte adevarat! In cazul meu as structura putin diferit:

    1 - cei care tin sa comenteze non stop de viteza cu care conduc si sa faca tot felul de zgomote ciudate ca e prea tare ca e prea incet.

    2 - cei care adorm, lucru care ma impiedica sa dau muzica tare, ca sa nu ii trezesc, in plus, ma adorm si pe mine.

    3 - cei carora NU LE convine niciodata tempratura din masina, Prea rece, prea cald, odorizant prea puternic, geamuri deschise....shut up!
    23 1
  • copilul de pe bancheta dinspate
    Un alt loc ar veni copilului care sta pe bancheta din spate dar aplecat intre scaunele din fata si care vorbeste incontinuu, canta si ii pune soferului tot felul de intrebari "inteligente". Cunosc multe cazuri!
    12 3
  • @Cata
    Da, cu asta chiar ai dreptate...am vazut la altii, eu nu am copii, cum copilul arunca cu tot felul de chestii prin masina, sare, striga, face istericale...parca iti vine sa-l iei si sa-l lasi pe marginea drumului :))
    Am fost prea rau, dar si copiii pot fi foarte enervanti cateodata.
    12 1
  • asmaticu
    soacra....
    Da soacra... unde e soacra??? Pe ce pozitie in afara de "locul mortului"- normal cu airbagul oprit ca pentru copii....
    2 1
  • andrei
    @asmaticu
    Cum poti sa spui asa ceva.
    Nu are cum sa te enerveze soacra la volan, putin respect te rog.
    Si stii de ce? pentru ca locul soacrei e in portbagaj;))
    3 0
  • aha1
    Cel mai mult urasc sa mi se atraga atentia la tot felul de nimicuri ... vezi ca ala franeaza vezi ca ala da cu spatele vezi ca ala semnalizeaza, vezi ca ala vrea sa se bage, vezi ca vezi ca vezi ca .. DAR VAD !!! VAD ca deaia sunte sofer deaia am ochi sa fiu atent daca nu as vedea nu as mai conduce !
    2 0
  • am ras in continuu la articolul asta! :)) foarte tare!
    mie unu imi place f mult atunci cand cineva doarme cand eu conduc, scuzati c'urile:)), chiar imi face placere. Am un sentiment ca acel pasager se simte in siguranta cu mine incat se culca, iar atunci chiar merg linistit si cu grija.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru