Succesorul lui Opel Calibra ar putea debuta în 2013

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 21.05.2010
Urmaşul spiritual al lui Opel Calibra are putea să debuteze peste trei ani. Modelul ar putea să nu primească acelaşi nume, dar denumirea viitorului coupe 2+2 de la Opel nu a fost încă anunţată.

Încă de la prezentarea conceptului GTC din 2007, fanii Opel aşteaptă lansarea urmaşului lui Calibra. În primă fază, multe zvonuri indicau un succesor al lui Calibra bazat pe noul Astra J, dat fiind aspectul acestui model şi platforma sportivă a acestuia, dar Calibra a fost creată pe platforma lui Vectra A, iar succesorul acestui model ar fi trebuit să fie construit tot pe platforma de clasă medie a celor de la Opel, respectiv Insignia.

Ruptura parţială dintre Opel şi GM, precum şi închiderea unor mărci ale consorţiului american i-a împiedicat pe cei de la Opel să lanseze pe piată un succesor al acestui model, dat fiind numărul ridicat de unităţi pe care trebuiau să îl vândă în fiecare an pentru a obţine profit. Astfel, Opel ar fi trebuit să vândă 30.000 de unităţi Calibra în fiecare an pentru a obţine profit în urma dezvoltării acestui model. Dacă Opel făcea parte integral din concernul GM, la fel ca în anul 2009, marca ar fi putut să împartă costurile de dezvoltare cu Buick, Chevrolet şi chiar Saab.

Cum Saab nu mai face parte din concernul GM, iar Chevrolet s-a dezbinat simţitor de Opel, modelul din Russelsheim trebuie să treacă printr-un test mult mai dificil de rentabilitate decât cel la care ar fi trebuit să fie supus în mod normal.

Singura şansă pentru viitorul Calibra ar fi ca modelul să fie vândut şi pe piaţa din Statele Unite ale Americii sub sigla Buick. Această mişcare a avut loc deja cu Insignia, acest model fiind denumit Buick Regal peste ocean şi a fost “mutat” în aproape toate versiunile de caroserie şi motorizare disponibile pe Bătrânul Continent, cu mici excepţii. Mai mult decât atât, Buick Regal este vândut şi pe piaţa din Asia, deci cei de la Opel ar avea şansa să vândă suficient de multe unităţi dacă volumurile Opel ar fi cumulate cu volumul de vanzari al celor de la Buick pe platforma respectivă.

Via | Cartech

Comentarii (10)

  • Ce masina senzationala a fost la vremea ei Calibra>Cine stie poate si acum!!
    11 1
  • infrumusetare
    Ce inseamna "iar Chevrolet s-a dezbinat simţitor de Opel".

    Au fost impreuna pana acum ?

    Eu zic sa ramaneti la "sursa" si sa nu mai va dati aere de scriitori si sa veniti cu chestii din burtica.
    12 4
  • @Titi
    Au fost impreuna. Modelele Opel erau vandute in State sub sigla Chevrolet si cu ceva modificari de design.

    Cat despre urmasul lui Calibra, cred ca ar fi foarte bine daca s-ar pastra denumirea Calibra.

    O data ce ai obisnuit piata cu un nume care a fost bine primit, nu vad sa schimbi denumirea.

    Din cauza asta cred ca , Captiva ar fi fost mai ok sa se numeasca tot Frontera sau Insignia sa se fi numit Vectra.

    Altfel risti sa patesti ce a patit Fiat cu Stilo si a fost nevoit sa revina la denumirea de Bravo.

    E drept insa ca Opel a cam sfidat lucrul asta cu Insignia.
    7 9
  • @Titi
    Modelele Opel erau vândute în SUA sub sigla Saturn. Marca Saturn a fost închisă, după ce operaţiunea de vânzare spre Roger Penske a fost stopată.

    Chevrolet împarte tehnologie cu cei de la Opel. Cele două mărci nu vor mai fi atât de apropiate în perioada următoare deoarece GM a renunţat la o parte din acţiunile sale de la Opel în urma "procesului" de dezbinare din 2009 pe care l-ai putut urmări şi pe Automarket.

    Modelele Opel au fost vândute sub mai multe mărci din portofoliul GM din America, e destul de complicată explicaţia - vezi Opel GT/Pontiac Solstice/Saturn Sky - aceeiaşi platoformă , trei mărci diferite.
    5 9
  • ...in sfarsit!!!!!..era cazul...coupe-ul ala de la astra2 desenat de bertone (parca?...) cica ...care ar fi inlocuit atunci acel superb calibra ...era jalnic...
    5 3
  • dl S.Toma
    In ultimii 6-7 ani doar penultimul model Astra a fost vanduta sub marca Saturn, incepand cu 2008.

    Doar 1.8 benzina, in afara de sigla Saturn masinile erau identice.

    Saturn nu este Chevrolet.

    Imparte tehnologie cu Chevrolet Europa, dar doar intr-un singur sens, cred ca sti care.

    "Modelele Opel au fost vândute sub mai multe mărci din portofoliul GM din America, e destul de complicată explicaţia - vezi Opel GT/Pontiac Solstice/Saturn Sky "

    Invers vrei sa zici - Pontiac Solstice a fost vandut ca si Opel GT, pentru ca a fost dezvoltat numai in SUA.

    Bun, am inteles treaba cu actiunile. Cum se concretizeaza chestia asta fizic ?
    La ce se renunta ? Exemple
    10 1
  • ...
    sa speram ca o sa fie un urmas demn de calibra
    7 1
  • Ienăchiţă Văcărescu
    "pe care trebuiau să îl vândă"

    pe care trebuia să îl vândă. Verbul a trebui este impersonal.
    6 2
  • Calibra
    Daca se va produce pe platforma lui Insignia, probabil va prelua si sistemul de tractiune integrala, pentru varful de gama.
    Acum aproape 20 de ani, varful de gama Calibra avea un motor turbo de 207 cp, masina avand si tractiune 4x4. Reprizele erau foarte bune, iar firmele de tuning puteau duce lejer puterea motorului undeva pe la 300 cp.
    Sa speram ca si noul Calibra va fi ceva inedit pe piata coupe-urilor sportive.
    4 0
  • sj 04 ceg
    calibra
    nimic dar NIMIC nu va mai fi cum a fost CALIBRA
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru