VIDEO: Un autobuz poate elimina un kilometru de blocaj in trafic

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 31.03.2009
O campanie recenta a regiei de transport in comun din Norvegia realizeaza vizual sloganul din titlu.

Comentarii (10)

  • foarte adevarat
    Ma uit in fiecare dimineata cum stam ca boii in traficul din pipera doar pt ca unii sunt comozi sau fuduli.Rar vezi o masina cu 2 sau mai multe persoane inauntru.Foarte rar!!!!In rest tot cate 1om/masina!!Si majoritatea foarte nervosi ca vezi doamne e pipera blocata(care are atentie!!!.. in majoritatea traversarii ei are1 banda/sens).
    SI atunci ma intreb, de ce nu se vorbesc naibii intre ei...ma refer la colegii de munca(azi mergem amandoi/trei cu masina ta maine cu a mea si tot asa- asta pt cei care stau in drumul altora sau care au posibilitatea de a folosi metroul,ratb pana la un punct)
    Ar rezulta costuri/luna MULT MAI MICI, o poluare la fel precum si un trafic mai acceptabil.Sa nu mai vorbim de uzura masinilor(a intaia frana...a intaia frana...nu are cum sa faca bine)
    Dar nu...romanu tre sa fie vazut la volan...de preferinta in ceva mare si cu un motor pe masura(apropo...zicea un mare psiholog ceva legat de niste complexe apropo de marimi, dar asta e alta discutie :-) ) desi multi dintre ei nu au nici dupa ce bea apa si locuiesc in chirie.Dar masina trebuie sa mearga ...sa ne vada lumea...ca altfel suntem nimeni.
    Eu plec dimineata de pe sos Stefanesti impreuna cu prietena cu 15-20 minute mai repede decat ar fi necesar pt noi, tocmai pt a putea sa o iau si pe sotia un prieten care locuieste cu noi in complex, ca sa nu mai arda si ala gazul pana la metrou pipera si inapoi spre casa Razboincului Lumii( ca pe-acolo are omul sediu firmei la care lucreaza nu de alta) desi are benzina si masina de la firma.Iar daca am treaba in oras...las masina la pipera si de-acolo cu metroul si etc...in oras si-asa nu ai unde sa o lasi,trotuarele au devenit parcari, iar pe sosele stiti si voi.
    Azi am fost pana in Crangasi de dimineata...mi-a luat 1 ora dus/intors de la Pipera cu metroul.Oare daca eram fudul...cat imi lua/ma costa(numai benzina,nu mai punem si uzura masinii/nervilor mei+doamne fereste vre-un eveniment( ca e plini de Senna si Alesi pe sosele mandrei noastre capitale)
    In speranta ca nu v-am plictisit prea tare cu "frustarile" mele va doresc numai bine.
    Apropo...voi aveti idee de ce lumea nu mai semnalizeaza??!!!Ca si straziile libere, in Bucuresti o masina care semnalizeaza e o raritate:-) Si e cam periculos...parerea mea
    0 0
  • Mariuss
    @eu
    Ai dreptate in Pipera dar cand stai in Rahova si nu ai metrou iar in blestemata de 139 pute si esti jefuit mergi si cu automobilul care este break si are motor de 2l ca de sunt familist + nu sta nici un coleg in zona asta ( reversul medaliei )
    0 0
  • @Mariuss
    Ai si tu dreptate
    Insa eu ma refeream la cei din zona aia.Oricum ar fi ,depinde doar de noi sa schimbam ceva.
    0 0
  • Probleme cu miile
    Sunt multi factori care influ
    0 0
  • reiau
    care influenteaza minunatul trafic din Bucuresti. Eu am stat in Berceni, iar de acolo si pana in centru cu masina faci cateva ore bune. Totul trebuia gandit acum 10-15 ani...nu acum. Aici unde locuiesc eu acum avem autostrada care ne trece dintr-un capt in altu' al orasului..si nu are nimeni probleme cu aglomeratul...strazile sunt imense...iar autostrada in unele locuri are 4 benzi de dus si 4 de intors. Probabil ca acum este mult prea tarziu pentru a fi facut ceva. O sa se ajunga ca si cum au facut chinezi inainte de jocurile olimpice...azi numere pare...maine numere impare. Amin.
    0 0
  • bbbobbbo
    @Vince
    sunt curios in ce oras (din afara, bineinteles) stai?
    0 0
  • mihnea
    probleme complexe
    Problemele sunt foarte complexe. Daca nu are cine sa-ti duca si aduca copilul de la gradinita de exemplu, atunci ce solutii ai atata vreme cat acolo inchide la 17.00? Tocmai d'aia nu pot sa iau un coleg care sta in zona si vine cu masina. Nici lui nu-i convine ca el se duce la parinti sa-si ia copilul samd. Cand gradinitele o sa aiba program logic (sa zicem 18) si scolile o sa aiba toate afterschool si/sau autobuze, situatia se va schimba radical.
    O alta problema este a conditiilor de transport. Eu merg cu metroul si e ok. Dar la RATB situatia e acceptabila doar la putine linii. Exemplul cu 139 de mai sus spune tot.
    Lipsa parcarilor e iarasi o problema uriasa.

    Se pot face si unele lucruri cu cap, cel putin in Bucuresti: schimbarea timpilor la semafoare, sensuri unice, interzis stanga in intersectiile cu probleme (da, sa ocoleasca 1-2 km, dar sa se mearga fluent!), sensuri giratorii pentru toate itnersectiile in T, etc.
    Dar le e mai usor sa schimbe semafoarele ca mai iese un ciubuc...
    0 0
  • @bbbobbbo
    Probabil ca Vince sta in Lisabona...am fost acolo in concediu si au autostrada prin mijlocul orasului cu 3-4 benzi/sens...ti-e mai mare dragul sa conduci...mai putin cand sunt "stau"-uri (blocaje pentru cei care nu stiu ce inseamna) si faci 1 km intr-o ora.
    0 0
  • alternativa
    Am stat cateva luni intr-un oras de pe malu celalalt al baltii. Cred ca e unul dintre cele mai avansate dpdv al transportului urban: au o linie de transport in comun la 2 colturi de orice cladire din oras. autobuzele vin din 5 in 5 minute, sunt aproximativ curate, abonamentul e de $45 pe luna pe orice linie, $5 biletul pentru o calatorie, iar negrii se dau cu deodorant. Au 90% sensuri unice si masinile sunt medii ca marime (marimea unui BMW 315 majoritatea). Parcarile costa 8USD in centru ORA, sau $30 pe zi in supraetajate asa ca transportul in comun este mai avantajos.
    Daca parchezi la trotuar si nu iti platesti parcarea, te ridica fara discutii de genul: "hai ca-ti las buletinu si vin diseara la sediu sa platesc amenda". Din pacate noi nu indeplinim nici o conditie pentru un transport eficient (astept vesti dintr-un oras din .ro!). Si alta chestie, masini americane nu sunt decat pe taxi si alea majoritatea sunt hibride, restul marci europene si japoneze/coreene.
    0 0
  • bineinteles,
    si la noi sunt inigene doar pe taxi si in rest ameriane...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru