Viitorul Subaru WRX va dezvolta peste 300 CP

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 18.11.2011
Motoarele Boxer Turbo n-au murit, anunţă cei de la Subaru odată cu dezvelirea lui BRZ, echipat cu un Boxer aspirat. Viitorul WRX va avea un 2.0 Boxer Turbo, care va oferi peste 300 CP.

Subaru a anunţat că motorul Boxer care va echipa viitorul WRX va dezvolta peste 300 CP şi că va fi supraalimentat. Declaraţia a venit în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, odată cu dezvelirea conceptului BRZ, un model echipat cu un motor Boxer aspirat, de 2.0 litri, echipat cu un sistem de injecţie directă preluat de la Toyota. Japonezii au vrut să-şi liniştească fanii în privinţa motoarelor boxer supraalimentate şi a tracţiunii integrale în gama Impreza şi la derivatele acesteia. Odată cu acest anunţ, cei de la Subaru vor renunţa la numele Impreza pentru versiunea de performanţă, aceasta urmând să aibă doar denumirea WRX. Sunt şanse ca modelul să se numească STI, în funcţie de piaţa pe care va fi comercializat, sau ca versiunea sedan să poarte o denumire diferit de hatchback. O altă noutate o reprezintă platforma proprie a modelului WRX, noutate în gama Subaru, dar şi în segmentul modelelor de performanţă.

Cei de la Subaru au anunţat că noul Boxer turbo de 2.0 litri va utiliza tot patru cilindri. Modelul va fi şi mai uşor decât actuala generaţie, graţie platformei îmbunătăţite, ceea ce va duce la o manevrabilitate îmbunătăţită şi la un plus de rapiditate, pe lângă un consum mai redus de carburant.

Între timp, rivalii de la Mitsubishi vor face o versiune hibridă a viitorului Lancer Evolution, care va fi şi mai performantă, dar va consuma mai puţin carburant şi va emite mai puţine grame de CO2 pe kilometru.

Actualul Subaru WRX STI are un motor turbo de 300 CP şi 407 Nm. Unitatea are o cilindree de 2.457 centimetri cubi şi un raport de compresie de 8:1. Blocul motor şi chiulasa sunt realizate din aluminiu. Consumul urban declarat al acestui model este de 14.1 litri la sută, în timp ce regimul extraurban aduce un consum declarat de 8.4 litri la sută.Conform datelor furnizate de importatorul mărcii în România, Subaru Impreza WRX STI hatchback pleacă de la 45.260 de euro cu TVA inclus, în timp ce versiunea Sedan are un preţ de pornire de 47.740 de euro cu TVA inclus.

Via | CarAndDriver

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru