Volkswagen Tiguan BlueMotion consuma 5.3 litri/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.10.2009
Volkswagen a lansat pe piata din Franta versiunea BlueMotion a modelului Tiguan, disponibila cu motorizarile 1.4 TSI de 150 de cai si 2.0 TDI de 140 de cai.

Asa cum a promis, Volkswagen va introduce in gama BlueMotion si crossover-ul Tiguan, optimizat astfel pentru a putea obtine valori cat mai mici ale consumului si emisiilor.

Noul Tiguan BlueMotion va fi disponibil cu doua motorizari, una pe benzina si una diesel, ambele versiuni urmand sa dispuna de o unitate ECU recalibrata, de o transmisie cu rapoarte modificate si de pneuri cu rezistenta scazuta la rulare. In plus, versiunile BlueMotion vor fi disponibile numai cu tractiune fata.

Pentru fanii unitatilor pe benzina, Volkswagen va pune la dispozitie propulsorul 1.4 TSI de 150 de cai putere, capabil sa inregistreze un consum de numai 7.4 litri/100 de kilometri fata de cei 8 litri/100 de km anuntati pentru versiunea standard. In plus, valoarea emisiilor va scadea de la 185 de g/km la numai 156 g/km.

Fanii Tiguan-ului diesel vor avea parte de unitatea 2.0 TDI de 140 de cai putere, optimizata pentru a oferi un conum mediu de 5.3 litri/100 km si o rata a emisiilor de 139 g/km.

Momentan noul Tiguan BlueMotion va fi oferit pe piata din Franta, versiunile ecologice urmand sa soseasca si pe restul pietelor europene in lunile urmatoare.

Pentru francezi, diferenta de pret dintre versiunile BlueMotion si cele standard este de 750 de euro.

via | Autoblog

Comentarii (6)

  • Scump si mai ales inutil
    Daca ma convinge cineva de ce as cumpara un VW Tiguan Bluemotion numa cu tractiune pe fata primeste marele premiu. :)
    Sa ce cu el???
    7 7
  • NICI O PAGUBA DACA NU-TI IEI TU Tiguan
    @ A

    Pe tine n-are cum sa te convinga cineva sa-ti cumperi asa masina. In cel mai fericit caz, ar putea sa-ti explice de ce renteaza "investitia" de 750 de Euro intr-o asemenea reducere de consum. Dar asta nu garanteaza ca vei si intelege.
    8 6
  • Este o alegere foarte bine gandita de cei de la VW deoarece noile tendinte ale pietei auto din ultimul timp fac din masinile ecologice mai mult decat o moda. Chiar este ceva benefic pentru mediul inconjurator sa se produca masini cat mai ecologice, cu consum scazut, dar sa fim realisti si sa ne gandim cum i-ar sta unui Cayenne sau unui Hummer "ECO"... cam asa se intampla si cu Tiguanul, acesta fiind un crossover si ar trebui sa existe macar tractiunea integrala, dar pentru masini din alta clasa aceasta alternativa "BlueMotion" este solutia perfecta.
    7 1
  • Victor
    BREAKING NEWS ! VW a cumparat 49.9% din Porsche AG
    Incepand de azi, grupul VW detine 49.9 % din Porsche AG ( constructorul de masini sport ) fata de 42 % cat era planificat initial, VW platind pentru acest pachet suma de 3.9 miliarde euro . Pana in 2011 grupul VW va cumpara si restul actiunilor Porsche AG urmand a fuziona cu Porsche Automobil Holding SE . In noul concern integrat VW-Porsche, familiile Porsche-Piech vor detine aprox 51 % din actiuni .
    4 0
  • Noi suntem mai ecologici
    @alynutzu: nu stiu daca iti aduci aminte de Cayenne-ul ala cu GPL de prin Bucale?
    Asa ca noi suntem muult mai ecologici decat astia de la VW ;)
    Mania asta cu consumul scazut aplicata SUV, SAV, etc nu miroase a bine: masini cu gabarit mare si consum redus?
    Sa i-o spuna lui Mutu!
    Pasi realisti in directia asta face BMW cu EfficientDynamics, (cu toate ca si aici e loc de mai bine) dar schimbarea timingurilor in ECU si pneuri cu consum scazut nu cred ca sunt de ajuns.
    0 2
  • Firma serioasa ,sincera si ,,corecta"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru