VW anunta pregatirea urmasului lui Jetta

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 26.08.2008
Volkswagen va lansa in jurul anului 2011 un model sedan bazat pe conceptul Space Up!: urmasul lui Jetta.

Esential

450.000 este actuala capacitate a fabricii VW din Mexic.

Volkswagen a anuntat astazi ca isi va mari capacitatea de productie a fabricii din Puebla, Mexic, in contextul pregatirii unui nou produs: un sedan compact.

VW a anuntat ca noul model va fi unul global, excluzand China. La anuntarea acestei vesti, numeroase voci au inceput sa dezbata problema aparitiei sedan Volkswagen.

Exista unele ipoteze care sustin ca viitorul model va fi bazat pe conceptul Space Up!, prezentat la Frankfurt anul trecut. Recent, VW a anuntat ca producerea in versiunea de serie a conceptului Up! va fi amanata deoarece trebuie regandit designul.

Toate acestea au pornit de la incapacitatea financiara a grupului german de a sustine construirea unui model ieftin cu motor si tractiune pe spate, versiunea de serie urmand sa beneficieze de tractiune pe fata. Oficialii VW au estimat ca 2011 va fi anul in care Up! va putea apare in versiune de serie, anul in care fabrica Puebla isi va mari efectiv capacitatea de productie de la 450.000 la 550.000 de unitati pe an.

Cel mai probabil, este vorba despre urmasul lui VW Jetta, viitorul model urmand sa renunte la platforma lui Golf si sa adopte platforma conceptului Space Up!.

Desi nu exista date clare in aceasta priviinta, este aproape clar ca Volkswagen va produce un sedan care sa continue intr-o forma sau alta traditia modelului Jetta.

Fabrica VW din Mexic produce pentru export. Pana in prezent in 2008 circa 85% din productia de la Puebla a fost exportata in afara Mexicului.

Via | MotorAuthority

Comentarii (8)

  • Jetta
    sedanul care va fi produs in 2011 va fi Jetta MK6 un golf cu portbagaj ca aceata este singurul sedan fabricat in mexic si este exportat in aproape toata lumea
    0 0
  • Crysty
    Jetta
    A fost: VW Bora. A fost: VW Jetta. Va urma: VW Space Up! Mi se par cam rapide aceste schimbari!
    0 0
  • Mai bine s-ar apuca de facut masini de cusut
    0 0
  • andr3i
    si asa trec anii...
    Design-ul gandit in 2008 se va produce in serie in 2011, ca mai trebie refacut putin ca e prea revolutionar. Cam prin 2015 vor regandi un design care va aparea in 2020 si uite asa putem anticipa ca in urmatorii multi ani, producatorii de masini vor aduce putine mdificari in imaginea masinilor. Vor face multe modele proaste, vor schimba designul de la an la an (...adica vor face cate un facelift) si cam atat. Poate abia prin 2050 masinile vor avea aspectul SF la care visam azi in concepte.
    0 0
  • andr3i !
    esti cam dezorientat :))
    0 0
  • lol
    dimineata era alt titlu iar acuma altu mai :)
    0 0
  • Mini-romanu'
    Design de 2 lei
    Pai, in ultimii ani pe mana design-ului (si pe raportul calitate/pret dar nu intram in detalii aici) s-a pierdut sau s-a castigat.

    Cine crede ca pentru "obositele" de masini de azi mai merge sa le tii 8 ani in viata, cu face-lift la jumate' va pierde ...

    Lumea se grabeste, asa ca daca nu ai super-design (ori "mostenire de familie" ori revolutionar) poti sa ti-o "iei" urgent - vezi PSA, Renault/Nissan etc.

    Sa vedem cat mai poate trai un VW din "calitatea germana" daca nu schimba design-ul ala prafuit ... s-ar putea sa aiba bulan cu De Silva.
    0 0
  • despre volkswagen
    Volkswagen Jetta se fabrica in Germania sau in Mexic???multumesc mult pt raspuns
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru