Audi R8 e-tron vine la Frankfurt într-o nouă versiune

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.09.2011
Audi pregateşte o listă lungă de premiere pentru Frankfurt, printre care s-a "strecurat" şi o versiune nouă a lui R8 e-tron, supercar-ul electric al nemţilor.

Audi a prezentat imagini noi cu R8 e-tron, model pe care îl va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt. Evident, nu vorbim de o premieră absolută, ci de o versiune nouă a lui R8 e-tron. Având în vedere aspectul exponatului, ne aşteptăm ca vehiculul din imagini să fie o versiune de pre-producţie a lui R8 e-tron. Cei de la Audi promit să aducă R8 e-tron în producţie până la finele anului 2012.

Versiunea electrică a lui Audi R8 va avea o viteză maximă limitată electronic la 200 km/h şi va utiliza numeroase componente din fibră de carbon pentru a-şi reduce masa totală. Potrivit primelor informaţii, R8 e-tron de serie va avea o masă de 1.500 kilograme. Puterea maximă va fi de 313 CP, iar accelerarea de la 0 la 100 km/h va fi realizată în 4.8 secunde. Modelul beneficiază de un sistem avansat de recuperare a energiei cinetice pierdute în timpul frânării, iar şoferul poate să selecteze gradul de intervenţie al sistemului pentru a regla puterea frânei de motor la eliberarea pedalei de acceleraţie.

Audi R8 e-tron utilizează un set de baterii Litiu-ion, poziţionate în spate cockpit-ului, care sunt răcite cu lichid şi au o masă de 550 kilograme. Capacitatea lor este de 53 kWh şi autonomia totală a lui R8 e-tron este de 250 kilometri în ciclul standard NEDC.

Timpul necesar unei încărcări complete variază între şase şi opt ore la o priză standard de 230 de volţi. Dacă se va folosi o priză specială, vor fi necesare doar două ore şi jumătate pentru o încărcare completă.

Via | Autoblog.it

Comentarii (1)

  • cata imaginagie! ce look nou! nu am mai vazut asa ceva in viata mea!!!
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru