BMW Concept E, prima motocicletă electrică a nemţilor

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.09.2011
BMW Motorrad a prezentat la Frankfurt conceptul unei motociclete electrice destinată navetiştilor. Aceasta se încarcă în trei ore de la o priză de 110 volţi şi are o autonomie de 100 kilometri.

Divizia de motociclete a BMW Group, BMW Motorrad, a dezvoltat o motocicletă electrică pentru navetişti. Aceasta se numeşte Concept E şi are o autonomie de 100 kilometri deşi oferă performanţe egale cu o motocicletă de 400 sau 500 de centimetri cubi şi dimensiuni similare. La fel ca în cazul motocicletelor convenţionale, BMW Concept E prezintă o suspensie faţă telescopică şi o suspensie spate cu braţ oscilant pe o singură parte, păstrând tradiţia BMW în acest sens.

Modelul arată destul de bine, îmbinând liniile familiare celor care au vâzut până acum o motocicletă BMW cu linii futuriste. Panourile ”verde neon” subliniază intenţiile ecologice ale modelului şi îi dau o notă futuristă, fiind integrate inteligent în design-ul acestui model. Un alt element futurist este lipsa oglinzilor laterale, eliminate cu ajutorul unui set de camere video şi de senzori. Conducătorul are la dispoziţie două LCD-uri în cockpit, pe care vede imaginile obţinute de la camere.

În plus, cele două LCD-uri prezintă informaţii despre autonomie, starea bateriei şi altele.

Scuterul ecologic nu are încă o versiune de producţie, deşi integrează numeroase componente preluate din producţia de serie. Printre acestea se numără furca, jantele şi majoritatea comenzilor de pe ghidon. Oficialii BMW nu au anunţat încă intenţiile de producţie ale acestui gen de vehicul.

Via | Autoblog

Foto | Michael Harley / AOL

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru