Volkswagen Buggy Up!, surpriza germanilor pentru Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.09.2011
Volkswagen a dezvăluit astăzi la salonul german şi prima variantă derivată din actualul Up!. Numele său este Buggy Up! şi, după cum probabil aţi intuit, este un concept.

Deşi a expus o mulţime de premiere aseară, în cadrul unui eveniment special, Volkswagen a mai păstrat ceva şi pentru prima zi de salon. La standul germanilor şi-a făcut apariţia conceptul Buggy Up!, o reinterpretare modernă a vehiculului născut în 1960 pe baza lui Beetle.

Noul prototip este derivat din actualul Up!, după cum o spune şi numele, caroseria fiind însă intens modificată. Cu o gardă la sol redusă cu 20 de mm, Buggy Up renunţă la portbagaj, la montantul posterior şi adoptă o structură deschisă, asemănătoare celei unui cabrio convenţional.

Cu toate acestea, în partea inferioară a caroseriei, conceptul aminteşte de modelul de serie din care s-a inspirat: blocurile optice sunt ale lui Up!, spoilerele sunt uşor restilizate, iar capota este retuşată pentru a inspira un aer mai agresiv.

Cu o caroserie din oţel uşor, Buggy vine cu un set de jante de 18 inch, mult prea mari pentru acest segment. Pentru a completa aspectul insolit, Volkswagen a ales o culoare portocalie creată special pentru conceptul expus astăzi.

La interior, se observă o coborâre a scaunelor cu 58 de mm şi o repoziţionare a volanului pentru a oferi şoferului şi pasagerului senzaţia unei plimbări cu kart-ul.

Nu lipseşte instalaţia de sunet care poate primi melodiile stocate pe suporturi ca iPhone sau iPod şi nici capitonarea interiorului cu materiale rezistente la apă.

Potrivit comunicatului emis de nemţi, Buggy Up! este printre primele derivate din gama modelului urban, alături de el urmând să îşi mai facă apariţia şi alte variante.

Comentarii (3)

  • @
    Un model apreciat doar de cunoscatori.
    5 4
  • Garda la sol??
    Poate crescuta cu 20mm.
    4 2
  • Boy
    That kind of thinking shows you're an epxret
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru