AC Cars revine la Geneva cu cea de-a şasea generaţie a lui Cobra

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.02.2011
Producătorii versiunii moderne a lui AC Cobra vin cu cea de-a şasea generaţie a modelului la Salonul Auto de la Geneva. Acesta oferă 430 CP şi costă 109.000 de euro fără taxe.

Odată cu aniversarea a 110 ani de la fondarea companiei AC Cars, marca va prezenta cea de-a şasea generaţie a lui Cobra. Modelul iconic este echipat cu un motor V8 de 430 CP de origine General Motors. Preţul de bază al unui asemenea model este de 109.000 de euro în Germania, fără taxe. Pentru moment, nu există foarte multe informaţii despre acest model, singurul detaliu fiind că motorul acesta este comun cu cel folosit de Chevrolet Corvette.

Mai precis, este vorba de o unitate LS3 de 6.2 litri, utilizată pe generaţia Corvette Coupe care a debutat în 2008. Motorul are o cilindree efectivă de 6.162 cmc şi furnizează puterea maximă la 5.900 rpm. Cuplul motor maxim este de 575 Nm şi este oferit la 4.600 rpm. Unitatea beneficiază de un sistem de injecţie secvenţială. Echipat cu acest motor, Chevrolet Corvette Coupe are un consum mediu de 11.2 litri la sută, consumul urban fiind clasificat la 14.7 litri la sută, în timp ce consumul extraurban este anunţat la 9 litri la sută.

Cei de la AC Cars au doar două reprezentanţe în Europa, alături de o reprezentanţă americană. Clienţii din Europa pot comanda un AC Cobra doar din Marea Britanie sau din Germania.

Nemţii de la AC Cars se mândresc cu faptul că fiecare model pe care îl anunţă este disponibil pentru achiziţie şi că prezintă un nivel extrem de înalt al calităţii de fabricaţie.

Via | ZerCustoms

Comentarii (5)

  • the hep
    ce text de rahat...cum poate cuplul sa fie la o turatie mai ridicata decit puterea !?!? si ca sa nu zica cineva ca scriu prostii uitati un copy/paste din textul original "Mai precis, este vorba de o unitate LS3 de 6.2 litri, utilizată pe generaţia Corvette Coupe care a debutat în 2008. Motorul are o cilindree efectivă de 6.162 cmc şi furnizează puterea maximă la 5.900 rpm. Cuplul motor maxim este de 575 Nm şi este oferit la 6.400 rpm. "
    10 0
  • a true driver's car...
    6 0
  • avand in vedere ca-i un motor Chevy totul este posibil ... inclusiv cuplul maxim la o turatie unde puterea este ceva mai mica...
    0 4
  • @the hep
    S-a strecurat o greşeală în text.
    Mulţumim pentru sesizare.
    5 0
  • akatot
    hmmm
    motor de 6000 cmc si consum mediu de 11.2 % ??? mai mai ca mi-as lua asa o minunatie......
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru