Infiniti a prezentat conceptul Etherea la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 01.03.2011
Infiniti a adus la Geneva conceptul care prefigurează viitorul lor model compact. Noul Etherea le este destinat clienţilor tineri care vor o maşină de lux care să nu fie "o miniatură" a modelelor mai mari.

Infiniti a prezentat conceptul unei compacte diferite la Geneva. Modelul se numeşte Etherea şi vizează publicul tânăr dornic de modele de lux diferite de cele conduse de părinţii lor. Mai precis, sunt vizaţi tinerii care doresc o compactă luxoasă care să iasă din tipare şi să fie diferită de celelalte modele din gama constructorului respectiv şi să aibă un aspect care să confirme această ipoteză.

Conceptul Infiniti Etherea îmbină mai multe segmente în acelaşi timp, fiind în acelaşi timp un coupe elegant, un sedan spaţios, un hatchback practic şi un crossover înalt. Fiind un Infiniti, vorbim şi de un nivel ridicat al manevrabilităţii şi de performanţe demne de clasa premium. Motorul acestui model oferă 245 CP şi are o cilindree de 2.5 litri. Unitatea are patru cilindri şi este supraalimentată cu ajutorul unui compresor mecanic. O altă premieră în gama Inifiniti este faptul că noul model are tracţiune faţă. La viteze mici, modelul este un hibrid, iar sistemul de propulsie oferă şi un plus de putere atunci când este cazul.

Transmisia noului Etherea este bazată pe o cutie de viteze CVT.

Sistemul hibrid este inspirat din cel al lui M35h, iar modelul are o suspensie independentă pentru a furniza un nivel bun de manevrabiltiate. Pentru a stimula ecologia, modelul beneficiază de un sistem de recuperare a energiei cinetice pierdute la frânare şi direcţie electrohidraulică comandată electronic.

Via | Infiniti

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru