OFICIAL: Opel Zafira Tourer, un lounge german pe 4 roţi

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 25.02.2011
Opel a dezvăluit astăzi primele imagini şi informaţii ale noului Zafira Tourer, conceptul care preia faţa lui Ampera şi anticipează viitorul monovolum de serie al germanilor.

Aşa cum a promis, Opel aduce la Salonul Auto de la Geneva conceptul care anticipează viitoarea generaţie a modelului Zafira. Botezat cum altfel decât Zafira Tourer Concept, prototipul preia linia de design introdusă de Ampera şi o adaptează dimensiunilor unui monovolum spaţios şi versatil.

Lansat sub eticheta "un lounge pe roţi", noul concept oferă tot şapte locuri, administrate de un sistem Flex7, evoluat faţă de cel al generaţiei actuale.

Designul exterior este dominat de luminile diurne în formă de aripă cu tehnologie LED, farurile bi-xenon cu AFL şi proiectoarele de ceaţă, toate poziţionate în spatele unei carcase de plexiglas. Noua filosofie de design Opel se simte şi în partea posterioară, unde întâlnim aceleaşi lumini LED dublate de o linie cromată şi de evacuări duble în formă de paralelogram.

Principalele surprize apar la interior, cum am mai spus. Aici, sistemul Flex7 oferă posibilitatea de a rabata complet ultimul rând de scaune, al treilea.

Se obţine o podea plată a portbagajului, pe care poate glisa al doilea rând de scaune. Spaţiul pentru pasagerii din spate creşte astfel foarte mult, simulând ideea de lounge. În plus, pasagerii pot opta pentru un suport de picioare, care aduce aminte de mărcile de lux, cum este Maybach. Inginerii garantează o izolare fonică mult mai bună, chiar şi la viteze mari.

Mark Adams, vice-preşedintele departamentului de design Opel, a descris simplu noul Zafira Tourer: "Am aplicat conceptul unui lounge relaxant la o maşină şi am creat o oază a bunăstării în interiorul autovehiculului, un loc de care să ne bucurăm şi în care să ne relaxăm. Pasagerii se pot retrage în lounge. E un spaţiu confortabil, spaţios în care vă veţi dori să vă aflaţi, fie că e vorba de o călătorie de afaceri sau de o călătorie lungă."

Sub caroseria futuristă, Opel a instalat un motor turbo de 1.4 litri, echipat cu tehnologie start-stop. Conceptul beneficiază şi de suspensia adaptivă FlexRide.

Versiunea de serie a conceptului Zafira Tourer va fi dezvăluită publicului în toamna acestui an, la Salonul Auto de la Frankfurt.

via | Opel România

Comentarii (7)

  • Irinel
    naspa............masini de femei, masini rotunde fara personalitate
    4 25
  • Noul Zafira
    Arata interesant masina. Doar ca majoritatea celor prezentare deja sunt folosite de Citroen si Peugeot. Uitandu-ma la distanta dintre usa din spate si spetele masinii cred ca cei 2 pasageri din spate nu vor sta chiar conformtabil. In schimb parbrizul panoramic face toti banii.... doar ca dupa ce te obisnuiesti cu el, in orice masina ai intra ai senzatia ca intri intr-un tanc.... :)) In rest, masina este ok. Este bine ca intra pe segmentul celor de la PSA asa ca poate vom avea si ceva preturi mai bune. O zi buna.
    9 7
  • daniel
    opel
    numai cand vad sigla opel pe o masina ma ia cu fiori. in sensul rau! de ce? de fiecare data cand am condus un opel se strica ceva. sper ca noile modele sa fie mai fiabile.
    2 11
  • you_hoooo
    super
    Zafira se reinventeaza; scaunele din randul 2 sunt superbe; cele din randul 3 vor fi rar folosite. Oricum exista o statistica care spune ca o masina e folosita zilnic, in medie, de 2 pasageri... asa ca e suficient.

    @ccmax: Zafira a fost primul monovolum compact cu 7 locuri din lume, nu intra acum pe segmentul celor de la PSA. PSA ar trebui sa mai invete sa faca monovolume...
    8 1
  • adn opel
    PT DANIEL
    dOMNULE....cred ca esti un pustan care a condus un OPEL muncit care a deservit cu brio multi capsomani ca tine fara sa ceara f mult...cand zici OPEL se impune respect..o FIRMA de traditie cu multe inovatii care a scapat de la faliment firme ca VW.....O FIRMA care era luxul curtii regale germane....citeste de INSIGNIA care este lider in domeniul fiabilitatii...sau aminteste ti de primul VECTRA care era masina tuturor coloanelor oficiale..oare de prosate ce erau se aflau acolo...mai citeste inainte sa faci afirmatii de cocalar..sa auzim de bine si masina este THE BEST..DESIGN DE VIS.
    7 1
  • corect
    opel
    din nou oameni care vb urat de firma Opel!cat de mare poate sa fie invidia asta.......baieti daca nu va plac masinile opel.........merge ti la vw e simplu..nu m ai pierde ti timpul pe site uri............
    3 0
  • @you_hoooo
    Iti respect punctul de vedere. Dar de ceva vreme simt pe pielea mea cum este sa conduci unC4 grand picasso care are deja multe din facilitatile prezentate mai sus. Iar masina are deja 3 ani. Nu vreau sa denigrez Opel, doar ca cele prezentate mai sus se regasesc pe modele mai vechi si din articol reiese ca acest concept este unul revolutionar. Se mai poate vedea si Chrysler Grand Voyager. Dar ce face Opel este binevenit pentru ca in acest mod creste concurenta iar asta este benific noi clientii. O zi buna
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru