America de Nord: Chevrolet recheamă în service toate Cruze-urile produse până acum

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 05.05.2011
Chevrolet va rechema în service toate exemplarele Cruze pe care le-a fabricat în Statele Unite ale Americii pentru a verifica transmisiile automate şi sistemele de direcţie.

General Motors a anunţat un recall pentru toate unităţile Chevrolet Cruze fabricate la uzina din Lordstown, Ohio. Recall-ul va viza două probleme diferite şi afectează 154.000 de unităţi, dintre care 129.000 au fost vândute în Statele Unite ale Americii. Respectivele vehicule sunt toate unităţile Chevrolet Cruze fabricate în SUA până în prezent şi vor fi verificate pentru ca inginerii GM să se asigure că a fost montată corect coloana de direcţie. Un alt recall vizează 100.000 de unităţi Cruze din cele menţionate mai sus, care sunt echipate cu transmisii automate şi ar putea să aibă o problemă la nivelul cutiei de viteze.

Respectiva problemă apare la mutarea levierului de viteze în treapta P, destinată staţionării în parcare, care ar putea să nu activeze sistemul de blocare din cutie şi să ducă la rularea liberă a vehiculului. Parcat într-o rampă şi neasigurat cu frâna de parcare, modelul ar putea să plece "la vale". Până acum, nu s-au înregistrat incidente cauzate de problema de la transmisie, în timp ce recall-ul legat de direcţie a fost instituit ca măsură de protecţie după ce un proprietar de Cruze a rotit volanul într-o parcare în timp ce staţiona şi a descoperit că roţile nu mai răspundeau la comenzi.

Problema la transmisie ar putea să fie de ordin electronic, cei de la GM neexcluzând posibilitatea ca transmisia să afişeze Park în timp ce ea este, de fapt, într-o treaptă de viteză.

Modelul Chevrolet Cruze este extrem de important pentru constructorul american, fiind vândut la nivel global în aproape aceeaşi formă şi destinat să recâştige încrederea consumatorilor în această marcă. Versiunea europeană a lui Chevrolet Cruze este echipată cu un sistem de direcţie electro-hidraulic, în timp ce americanii au un sistem de direcţie 100% electric. Sedanul compact de la Chevrolet este fabricat în nouă uzine la nivel mondial, cu tot cu cea din Statele Unite ale Americii. Modelele vândute în România nu sunt construite la uzina din Ohio, ci la fabrica din Bupyeong-gu, Incheon (Coreea de Sud).

Via | NYTIMES

Comentarii (6)

  • Coreea de Sud.......
    mda......
    3 17
  • stiam demult
    Chevrolet Cruze e o mare teapa
    3 18
  • nu stii nimic
    Cruze nu e o teapa deloc.Macar ei au bunul simt si se asigura ca totul e ok,nu ca altii......... Teapa iei cand cumperi un vw....
    19 1
  • adrian
    Tzenule, ce Coreea de Sud bai omule, ai baut gaz? E vorba de modelele produse in State care au un ALT sistem de directie fata de cele intr-adevar produse in Coreea si vandute in Europa. Mai lasa-le in ma-sa de etnobotanice, ti-am mai zis, tu nimic, Batman, Batman!
    17 1
  • @adrian......batman.....
    relax man.........
    0 15
  • care e buba cu VW?
    Ce aveti cu VW? Sunteti invidiosi? Cruz-istilor prosti
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru