Audi pregateste lansarea lui Q5 Hybrid

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 14.01.2009
Un oficial al Grupului Volkswagen a declarat ca Audi dezvolta o tehnologie hibrida pe care urmeaza sa o introduca pe crossover-ul Q5.

Criza economica mondiala i-a determinat pe cei de la Audi sa anuleze orice plan de lansare pentru versiunea hibrida a modelului Q7. Tot criza financiara a dus la zvonuri potrivit carora nemtii ar urma sa renunte si la un posibil Q5 Hybrid, desi piata are un potential urias de exploatat pe acest segment.

Ultimele informatii contrazic insa speculatiile din ultima vreme, constructorul din Ingolstadt pregatindu-se intens pentru a dezvalui o versiune hibrida pentru Q5. Anuntul a fost facut chiar de Wolfganf Hatz, seful departamentului de dezvoltare a trenurilor de rulare din cadrul Grupului Volkswagen, care a declarat ca Audi trebuie sa introduca pe piata macar un hibrid pentru a fi competitiv.

Hatz sustine ca dezvoltarea unei tehnologii hibride este mult mai costisitoare decat cea a unui motor diesel, acesta din urma fiind si cel mai potrivit pentru recuperarea costurilor. "Cu toate acestea, Audi trebuie sa dezvolte un hibrid pentru a arata tuturor ca este capabil de o asemenea performanta.

In acest moment trebuie sa investim mult in tehnologia de baza, care ar putea fi folosita mai apoi pe mai multe modele din gama", a incheiat Hatz.

Noul Audi Q5 se vinde deja in Romania, concurand pe piata autohtona cu modele ca BMW X3 si Mercedes GLK.

via | Worldcarfans

Comentarii (4)

  • marius
    X3 sau Seria 3, tovarase presedinte
    Mai Mirica floricica! Q5 rivalizeaza cu Seria 3. Cool? Da de cand? X3 bauiesc se bate cu Audi A4, nu? Groaznic de imprastiati mai sunteti fratilor.

    Cum iarna nu-i ca vara nici X3 nu-i ca Seria 3, nu? Domnule redactor care este........
    0 0
  • "Care este"
    A fost o simpla eroare de tastare. Multumim pentru observatie!
    0 0
  • cressty
    bai Marius
    vezi bai Marius ce inseamna sa fii om?? tu ai impresia ca cel care a scris articolul nu cunoaste masinile?? ai vz ce frumoas ti-a raspuns domnul Bogdan Marica? offff
    0 0
  • cressty
    ceva despre DTM?
    domnu redactor... ceva despre DTM 2009?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru