Audi R4 mai are de asteptat pana intra in productie

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 10.05.2010
Fanii Audi care doreau o versiune de productie a lui R4 vor ramane in asteptare pentru o perioada, deoarece directorii marcii din Ingolstadt nu au stabilit in ce configuratie vor introduce noul R4 in productie.

Directorii de la Audi sunt inca nehotarati in privinta introducerii modelului R4 in productie. Audi R4 este un model sportiv cu motorul amplasat central si cu un design inspirat de conceptul e-tron. Se pare ca membrii conducerii nu au stabilit inca daca vor folosi o platforma ASF din aluminiu pentru acest model, sau daca vor utiliza otel pentru a construi sasiul si caroseria lui R4. Tocmai de aceea, cei de la Audi vor derula un studiu de fezabilitate amanuntit, care va determina care este cea mai buna optiune pentru noul model.

Potrivit unei surse din cadrul Audi, decizia finala privind proiectul R4 sta in mainile directorilor de la Volkswagen. Directorii corporatiei germane doresc sa creeze un model nou si deosebit, care sa fie rentabil si performant. Acestia nu se simt deloc presati de timp sau de public, deoarece R4 nu ar inlocui niciun model existent, deci nu exista nicio grija in privinta termenului de lansare al acestuia. Germanii de la Audi au fost impresionati de reactia publicului in momentul dezvelirii lui e-tron concept, ceea ce i-a pus pe ganduri in privinda dezvoltarii unui model de productie ce va purta acest design.

Cei de la Volkswagen ar putea fi interesati de platforma R4 pentru a dezvolta propriul model sportiv, bazat pe conceptul BlueSport. La fel ca in cazul modelelor VW Polo/Audi A1, respectiv Volkswagen Golf/ Audi A3, cele doua marci germane vor dezvolta produse diferite ce vor utiliza o arhitectura tehnica similara.

Un element diferit fata de majoritatea modelelor din portofoliul marcilor din Grupul VAG ar fi tractiunea spate. Spre deosebire de conceptul e-tron, Audi R4 va fi oferit alaturi de motorizari supraalimentate de 1.4 si 1.6 litri, dar si de o unitate diesel de 2.0 litri.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (6)

  • Vortex66
    de ce
    De ce mai nou, toate conceptele seamana cu R8/EVO?
    1 1
  • corect
    De acord cu adi. Cam toate seamana cu cele doua, R8 sau EVO
    1 1
  • HA HA HA
    SCOTETI-L POATE O SA IA FOC SI ASTA CA R8 , ASA SINGUR DE NEBUN
    3 8
  • urata cu spume!
    1 7
  • @ ALEX
    se vede k nu stii sa citesti. in articolul despre R8 scria k au luat foc in ultima vreme mai multe super car-ruri nu dor un singur model de la acelasi producator.

    vezi k ai sarit clasa I ptr k acolo inveti sa citesti pe litere sau pe silabe..:)), da tu nu stii in nici un fel.
    1 0
  • china34
    hahaha
    tractiune spate in grupul VAG:)).never never never
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru