BMW M135i va fi produs şi ar putea primi xDrive

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 28.02.2012
BMW intenţionează să producă în serie hot-hatch-ul M135i aşteptat săptămâna viitoare la Geneva. Modelul ar urma să primească tracţiunea integrală xDrive.

Lansarea versiunii concept BMW M135i în cadrul Salonului Auto de la Geneva a născut o serie de speculaţii privind viitoarele declinări ale hot-hatch-ului bavarez. O sursă din interiorul constructorului german a declarat că versiunea M135i, parte integrantă a diviziei M Performance Automobiles, va fi produsă în serie. Mai mult decât atât, aceeaşi sursă a declarat că hot-hatch-ul premium va primi şi tracţiunea integrală xDrive.

Dacă zvonurile se adeveresc, tracţiunea integrală îi va ajuta pe bavarezi să atace direct actualul Audi RS3, propunerea rivalilor din Ingolstadt. Sub capota viitorului M135i de serie se va ascunde cunoscutul motor cu nume de cod N54S, cu o capacitate de 3.0 litri, capabil să livreze 320 de cai putere şi 450 de Nm. Nu vor lipsi suspensiile mai rigide şi nici discurile de frână ventilate de 14.2 inch pe faţă şi 13.8 inch pe spate, ascunse în spatele jantelor de 18 inch.

Conceptul pe care îl vom vedea la Geneva ar putea atinge 100 de km/h în mai puţin de 5 secunde, egalând astfel performanţele fratelui său cu pedigree, Seria 1 M Coupe, de la care împrumută de altfel o serie de componente importante. 

via | autoblog

Comentarii (5)

  • grigore ureche
    aaaiii de capu' lor...
    Atat s-au ametit cu versiunea M a seriei 1... Ba seria 1 M, acuma... noo, M135i... pff... urmatoarea generatie?
    6 1
  • Hot Hatch de 50,000 EUR. Jucarie pentru baietii de bani gata cu lamaite in parbriz.
    6 2
  • cate divizi sunt la bmw......
    deci este bmw //M...........vara trecuta era BMW Performance.........si acum este BMW //M Performance.........

    @grigore

    de cand a dat 'criza' viseaza numa SUV-uri, modele //M diesel,masini ecologice si (poate)vreun model cu tractiune fata(era vorba)
    in loc ,k BMW sa lucreze la o divizie cu care sa rivalizeze cu mercedes Black Series ei creaza o divizie sa se bata cu S de la Audi.....
    in loc sa urce tot mai sus o iau tare in jos.......
    in ultimi 50 de ani bmw a castigat reputatia de constructor sportiv......pe cand in ultimi 5 ani au scos pe piata mai mult modele ecologice.........de la Active Hybrid la Efficent Dynamics
    3 3
  • @tzenu_bm
    BMW are concurenti pentru Mercedes mai putin un supercar. La celelalte cu motoare mici este egal sau mai bun ca AMG cu motoare de tractor. Vezi cursele de performanta un BMW este peste Mercedes, se bate de la egal la egal cu Porsche. Sa vedem in DTM ce o sa se intample.
    4 2
  • @tzenu_bm
    nam ce zice bmw per total ca constructor auto este clar 'acolo sus'
    motoare exceptionale......calitate,fiabilitate.........majoritatea sunt chiar si foarte frumoase......
    insa un brand ca BMW ar trebui sa exprime mai mult latura sportiva a marci.......
    ce ma deranjeaza pe mine este ca se incapataneaza sa scoate un supercar adevarat......
    bani au pt. dezvoltarea unui astfel de model.........'creier' au in cap cat incape.......asa ca de ce nul fac.........
    deja M5 si M6 sunt mai mult GT-uri..........care chiar daca merg ca dracu' de bine pe drum sau pista tot nu se simt ca un model sport(aproape 2 tone)
    vechiul M5 era k o masina de F1 pt. strada......... motorului era 'de milioane'......in timp ce la M5 F10 este setat mai mult pt. 'cruise'
    tot respectu pt. M3 GTS care intradevar se vede ca a fost facut cu suflet......se vede pe reactia oamenilor care o testeaza ca este ceva incredibil
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru