BMW X4 ar putea primi aprobarea de producţie în curând

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 14.10.2010
BMW X6 ar putea primi un frate mai mic în persoana lui X4. Potrivit unor surse din cadrul BMW, modelul urmează să primească aprobarea de intrare în producţie în curând.

BMW ar putea lansa un nou membru al gamei X, care va purta sufixul 4. Acesta va reprezenta o versiune mai mică a lui X6, croită în jurul lui X3. Noua generaţie X3 abia a debutat pe piaţă, deci ne putem aştepta ca X4 să îşi facă apariţia în următorii doi sau trei ani. Pe de altă parte, unele surse din cadrul BMW anunţă un debut situat în preajma anului 2014.

La fel ca în cazul lui X6, viitorul X4 va renunţa la utilitate în favoarea design-ului. Astfel, modelul va tăia din spaţiul destinat portbagajului pentru a avea un plafon înclinat în stilul unui coupe. Sunt şanse ca modelul să ofere doar patru locuri, aranjate individual pentru un plus de sportivitate. Există şi câteva schiţe de design ale acestui model, iar sursele care le-au observat declară că X4 diferă de X3 în acelaşi mod în care X6 diferă de X5. Există posibilitatea ca BMW să dezvolte şi o versiune M a lui X4, ceea ce ar marca debutul primul model M bazat pe o platformă de Seria 3 Touring.

Design-ul viitorului X4 nu a fost încă finalizat, ceea ce ar explica lipsa unui concept.

Cei de la BMW au însă o direcţie clară în care vor să meargă cu acest model şi sunt convinşi că vor surprinde clienţii cu noul X4. Din moment ce există zvonuri că BMW ar putea realiza şi un model GT bazat pe Seria 3, nu putem să nu ne întrebăm cărui tip de client îi este destinat viitorul X4. Prima generaţie a lui X3 este bazată pe Seria 3 Touring, iar cea de-a doua generaţie a primit o platformă îmbunătăţită. Modelul X4 ar utiliza platforma X3, deci ar fi practic un crossover care îmbină un SUV şi un coupe pe platforma modificată serios a lui Seria 3 Touring.

Via | EGMCarTech 

Comentarii (4)

  • MirceaC
    Mda ...
    Desi e BMW, ca model nu isi are rostu - struto-camila
    12 3
  • stefanel
    Cu siguranta, va fi noua masina a Biancai Dragusanu, sau a altelor de teapa ei. O alta utilitate nici nu ar avea o masina ca asta decat un accesoriu de pitipoanca intretinuta.
    Nu comentez asupra dinamicii sau calitatii BMW, ci doar din punct de vedere al utilitatii.
    Bineinteles, o sa se vanda pe rupte, poate chiar mai mult decat X6.
    9 3
  • Off Topic : Noi imagini cu noul Nissan Patrol .
    http://www.caradvice.com.au/87139/2011-nissan-patrol-details-and-images-released/
    3 1
  • marius
    nu pare cu mult diferita de X6....
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru