Brembo va produce in serie frane din carbon-ceramic

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.06.2009
Brembo va produce frane din carbon si compozite ceramice in masa. Producatorul italian a semnat un parteneriat cu o companie germana, care are scopul de a reduce costurile de fabricatie ale sistemelor de franare din carbon.

Brembo, un producator italian de sisteme de franare performante, a semnat un parteneriat de timp joint-venture cu SGL Group, o companie specializata in productia de fibra de carbon. Cele doua companii vor colabora pentru a produce discuri de frana din carbon si elemente ale sistemului de franare din compozite ceramice la un pret accesibil. Singura modalitate de a face aceste sisteme de franare accesibile este productia in serie, motiv pentru care italienii de la Brembo au semnat acest parteneriat cu un mare producator de fibra de carbon.

In baza noului parteneriat, cele doua companii vor fabrica discuri de frana din carbon si compozite ceramice exclusiv pentru automobile si autovehicule comerciale si vor cauta o metoda cat mai eficienta de a reduce costurile de productie ale acestor elemente. Brembo si grupul SGL se asteapta sa vanda sisteme de franare cu elemente carbon-ceramice in valoare de 70 de milioane de euro, anual. Actualii clienti principali ai companiei Brembo sunt producatori precum Aston Martin, Audi, Bentley, Bugatti, Daimler, Ferrari, Lamborghini si Porsche.

Reducerea costurilor de productie ale unor elemente complexe precum discurile de frana va fi un proces anevoios, din cauza faptului ca fabricarea acestor elemente din carbon include o serie de procese manuale si semi-automate, care necesita timp si limiteaza capacitatile de productie. Odata ce Brembo si SLG Group vor gasi o metoda de a automatiza procesul de productie al franelor din carbon, cele doua companii isi vor atinge obiectivul propus la semnarea contractului.

Via | Brembo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru