Cel mai ecologic Passat va debuta la Paris!

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 25.09.2008
Volkswagen va prezenta la Salonul Auto de la Paris noul Passat BlueTDI, echipat cu un motor revizuit.

Esential

143 cai putere dezvolta noul Passat BlueTDI.
5.2 litri la 100 Km este consumul preconizat pentru Passat BlueTDI.

Volkswagen va lansa noul Passat BlueTDI la Salonul Auto de la Paris, in variantele Sedan si Variant. Passat BlueTDI este echipat cu un motor de 2.0 litri turbo diesel, revizuit pentru emisii si un consum redus.

Acesta dezvolta 143 CP, cu 3 CP mai mult decat motorul de la care au pornit inginerii VW.  Fata de varianta precedenta, consumul este redus cu 0.4 litri la 100 km parcursi.

Emisiile de dioxid de azot (NOx) au scazut cu 90% datorita noului catalizator VW SRC. Conform oficialilor VW, noul Passat BlueTDI Variant are un consum mediu de 5.5 litri la 100 km si  Passat BlueTDI Sedan consuma 5.2 litri de motorina la 100 km parcursi.

Passat BlueTDI va fi disponibil cu o transmisie manuala cu sase trepte si optional este disponibila o transmisie automata cu dublu ambreiaj si sase trepte.

Potrivit Volkswagen, Passat BlueTDI respecta normele Euro 6, care vor intra in vigoare abia in anul 2014. Vanzarile modelului in Europa vor incepe in primavara anului 2009.

Via | Carscoop 

Comentarii (1)

  • cozappz
    Passat
    Astazi am avut parte de o surpriza: in mijlocul Craiovei, pe ploaie si o aglomeratie cum numai in Bucuresti vezi, unu impingea un passat. Nou. 4motion! Noroc ca era un tip bine "crescut" (150Kg).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru