Cele mai luxoase taxiuri ale lumii - de la Ferrari la Maybach

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 26.11.2009
De la Maybach-ul taxi din Rusia si pana la Corvette-ul Z06 taxi din Londra, patronii companiilor de taximetre nu inceteaza sa ne uimeasca.

De obicei, atunci cand spunem "masini de taxi" ne raportam la ceea ce exista in Romania si ne gandim la clasicele Logan-uri galbene care pot fi vazute pe strazile tuturor oraselor tarii. Si totusi, exista locuri in lume in care taxiurile nu inseamna doar masini care duc clientii cat mai repede din punctul A in punctul B, ci si adevarate limuzine sau, in unele cazuri, sportive de rang inalt.

Intr-o lista a tarilor care "dau" masini de taxi care se afla in top in ceea ce priveste luxul oferit clientilor se detaseaza clar Rusia. Deoarece la Moscova exista atat clienti cu foarte multi bani, cat si patroni de companii care sunt gata sa sara in ajutorul acestora cu masini care mai de care mai luxoase. O simpla cautare pe internet ne pune fata in fata cu un exemplar Maybach 62 utilizat ca taxi in Moscova, Rusia fiind singura tara care si-a "permis" sa colanteze unul dintre modelele care in Europa si Statele Unite reprezinta luxul suprem. Rusii nu s-au oprit aici, transformand un Cayenne Turbo intr-un taxi care a devenit, probabil, singurul Porsche portocaliu care patruleaza orasele lumii in cautare de clienti.

O alta "nebunie" de acest tip are loc in Londra, acolo unde o companie de taximetre a transformat un Corvette Z06 intr-unul dintre cele mai dorite taxiuri ale lumii.

Cu toate acestea, clientul care alege Corvette-ul ar putea avea ocazia de a fi depasit pe linie dreapta de Lamborghini-urile Gallardo pe care diferiti patroni de companii le-au transformat in transportatoare de clienti. Peste toate se ridica insa taxiul Ferrari Enzo, unicul exemplar de acest tip fiind parcat in fata hotelurilor de lux din - se putea altfel? - Orientul Apropiat.

Lista de taxiuri de lux se incheie cu exemplarul Mercedes S-Klasse V8 de generatie veche care poate fi comandat atunci cand va aflati in Atena si cu un exemplar Lotus care isi asteapta clientii in Statele Unite.. Nu uitam la final nici versiunea taxi a lui Porsche Cayman prezentata insa doar in scop publicitar in Germania de Absolut Vodka.

Taguri: taxi, taxi de lux

Comentarii (16)

  • :)
    Vodka Absolut. :)
    4 1
  • bentley
    Taxi
    Ma duc sa-mi vand Loganul ca sa chem un "Taxi" ;))
    14 1
  • :)))
    nu cred k mergi prea mult cu taxiul daca vinzi loganul:))))) stii ce sunt ru curios?dak ai bagaje multe si iti vine un corvette unde naiba le pui?:)))
    10 1
  • a
    cayman nu 911
    3 1
  • Crysty
    @ Automarket
    Ce-ar fi sa deschideti un subiect: "Cel mai luxos taxi din Romania/Cel mai putin luxos taxi din Romania" ?
    10 1
  • SI NOI AVEM LOGANURI
    CARE SUNT DE CEALALTA PARTE A 'BARICADEI'
    1 6
  • sunt curios cat costa sa mergi cu un astfel de taxi
    1 0
  • cel mai luxos din romania?
    si in cluj este un taxi de la Diesel mai deosebit... un w221 s-class. alb. am si poze cu el pe undeva...
    3 2
  • @edi
    in corvette-ul ala kiar ai loc de bagaje ;)
    si de genu Mercedes-ului aluia avem multe si la noi in Timisoara, la ala nu prea ii vad rostul aici, nu e asa de iesit din comun, asa in rest e interesant cat de nebuni is unii, un taxi Ferrari sau Porsche sau Lamborghini, aia da tare. cel mai tare e sa ai atatia bani incat sa duci la tarife normale :))
    1 0
  • Hunter
    @tzenu_bmw

    Tot pe aici BMW-istule de second ?! Ce ai tu cu Logan-urile ?! Nu sunt bune ?! Nu te duc de acasa la gara atunci cand trebuie sa pleci cu trenul ?! Si mai si incap la bagaje de poti lua cu tine dulapul din sufragerie. Pentru pretentiile si nivelul de trai si de cultura din tara asta nu ai nevoie de altceva mai bun decat niste Logan-uri.
    Si vorba aia....este din ce sa alegi daca nu iti permite pielea de pe fata sa te urci intr-un Logan....sunt la taxi-uri....de la Audi A4 pana la Merc E-Klasse (si ma refer la ultima generatie) prin tara asta....si toate au pret la fel....asa ca...ce poate un Peugeot 407 de exemplu ca taxi, poate si un Logan, un Aveo sau un Cielo.
    5 0
  • pt hunter
    Aici era vorba de pretul masinilor nu de practicabilitate asa ca te rog frumos.
    Te iei de mine aiurea.
    Si derivezi si de la subiect.
    Hai salut.
    1 6
  • masini ca masini..dar ganditi-va la "taximetristi"..pe z06.poate se face prin rotatie
    2 0
  • marius
    @Castravetele
    Am vazut si eu S`classe`u` din Cluj...alb 320 cdi 4 matic...
    4 0
  • Se mai gasesc si altele
    Da doar asta ati gasit voi pe net, dar de Hummerul care se plimba prin Viena prbabil nu ati gasit nimic, mai cautati mai baieti. Si stiti care e faza cea mai tare dupa ce vezi ditamai HUMMERUL patruland prin oras din pct A in pct B imi sare in ochi si faimosul LOGAn care va tot plimba pe voi toti atunci cand legea nu va mai permite sa va plimbati in voi cu bestiile voastre prin oras, isi facea loc printre audi si mercedes.... daca nu ma credeti dati o fuga pana la viena si convingetiva;)
    1 0
  • @tzenu_bmw
    :)))) sunt curios cum "deriveaza" tzenu de la subiect... si pe urma se integreaza sa revina subiect?
    3 0
  • chernobyl_magpie
    @Cz
    sa stii ca ai dreptate
    eu locuiesc in viena si vad in fiecare zi masini pe taxi din cele mai diverse modele: de la logan pana la "banalul" e klass (cele 3 generatii)... insa hummer h1 h2 (cu versiunile lor limuzina), audi q7, mercedes s klass, jaguar xf, dodge ram hemi 5.7l, fac din firmele de taxi adevarate concurentze :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru