Cinci fabrici Toyota din Europa opresc temporar producţia în lipsă de piese

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 13.04.2011
A venit rândul fabricilor Toyota din Europa să fie afectată de imposibilitatea furnizorilor japonezi de a le oferi piese în urma evenimentelor petrecute în luna martie. Cinci fabrici Toyota din Europa vor fi închise timp de opt zile.

Oficialii Toyota au anunţat că vor opri temporar producţia la câteva fabrici din Europa din lipsa de piese. Componentele respective sunt produse în Japonia şi furnizorii care le realizau au fluxul de producţie întrerupt din cauza seismului care a lovit insula asiatică luna trecută. Fabricile Toyota din Japonia au avut şi ele producţia afectată de consecinţele cutremurului, iar câteva uzine din Statele Unite ale Americii au fost afectate într-o măsură mai mare. Producţia va fi oprită câteva zile, după care cadenţa de fabricare va fi redusă.

Uzinele afectate sunt cele din Burnaston (Marea Britanie), Adapazari (Turcia), Valenciennes (Franţa), Jelcz-Laskowice (Polonia) şi Deeside (Ţara Galilor). Fabrica din Marea Britanie produce modelele Avensis şi Auris, în timp ce uzina din Turcia produce modelel Verso şi Auris. Uzina din Franţa produce Toyota Yaris, în timp ce facilităţile din Polonia şi Ţara Galilor produc motoare pentru mai multe modele ale concernului Toyota.

Pentru a nu le încurca prea mult programul angajaţilor, oprirea producţiei este programată în preajma sărbătorilor legale şi a vacanţelor şcolare din ţările respective.

Uzinele vor fi închise pe 21 aprilie, 22 aprilie,25-29 aprilile şi pe data de 2 mai. Motivul oficial al opririi temporare a producţiei este dificultatea de a obţine nivelul de componente prevăzut de planul de producţie. Japonezii de la Toyota nu au luat încă decizii noi cu privire la producţie după luna mai.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Toyota a cam scartait in ultimul timp. Sunt sigur ca GM va recapata titlul de cel mai mare concern auto mondial.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru