Citroen a lansat C4 WRC HYmotion4

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.10.2008
Citroen a lansat prima masina de WRC cu sistem de recuperare al energiei, C4 WRC Hymotion4

Citroen a lansat C4 WRC HYmotion4 la Paris. Conceptul este prima masina de WRC cu un sistem hibrid de recuperare a energiei. C4 WRC este echipat cu un motor de 2.0 litri turbo, care dezvolta 320 cai putere la 5.500 rpm. C4 HYmotion 4 are o transmisie semi-automata cu sase trepte, diferentiale mecanice pe puntea fata si spate si un diferential central activ. Ambreiajul este cu trei placi si este fabricat din carbon.

C4 WRC este echipat cu un sistem care recupereaza energia cinetica degajata in timpul franarii si o inmagazineaza. Energia este inmagazinata in bateria amplasata in portbagaj. Cu acest sistem masina va fi mai performanta dar si mai ecologica. Noul concept este vopsit in doua combinatii de culori, o parte fiind culorile echipei, iar cealalta parte este o combinatie intre culori si nuante naturale.

Energia obtinuta astfel poate fi folosita pentru a furniza mai multa putere in timpul accelerarii sau pentru a propulsa vehiculul cu zero emisii. Sistemul imbunatateste astfel eficienta masinii, miscoreaza consumul cu 30 % si mareste autonomia cu 40 km.

Sistemul hibrid este compus din patru elemente cheie. Primul este un motor electric de 125 kW, conectat la diferentialul spate, care alimenteza un set de acumulatori litiu-ion cu 990 celule. Acestea sunt racite de doua instalatii suplimentare de racire si sunt controlate de o unitate electronica de cotrol.

Pilotul poate sa selecteze unul dintre cele patru moduri de rulare folosind controlul HYmotion4. Modul clasic reprezinta functionarea doar cu motorul cu combustie interna. Al doilea mod consta in propulsia in baza motorului cu combustie interna si recuperarea energiei la franare. Modul Boost ofera 300 Nm de cuplu suplimentar pentru o perioada limitata de timp - obtinuti din energia acumulata si oferiti de motorul electric si nu in ultimul rand, modul electric in care masina este propulsata doar de motorul electric.

Via | ZerCustoms

Comentarii (1)

  • SWKEbzZvv
    zplnszffyi
    Ap1nMv qiyvhjuhtbtc, [url=http://fqquvshifnyk.com/]fqquvshifnyk[/url], [link=http://etqhlndvvmrf.com/]etqhlndvvmrf[/link], http://jbauiwztwfdt.com/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru