Citroen a testat C4 WRC HYbrid4 in Portugalia

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 10.04.2009
Citroen a testat versiunea hibrida a lui C4 WRC in Portugalia la o zi dupa ce versiunea de raliu a acestui model a castigat cea de a patra runda a campionatului WRC.

Citroen Racing si pilotul spaniol Dani Sordo au testat versiunea hibrida a lui C4 WRC in Portugalia. Constructorul francez a testat prototipul lui C4 WRC HYbrid4 la doar o zi dupa ce modelul C4 WRC a castigat raliul Portugaliei. Informatiile culese in urma acestor teste vor putea fi folosite de catre inginerii Citroen pentru dezvoltarea vehiculelor hibride de serie.

Pe langa motorul cu combustie interna, modelul va este echipat cu un sistem electric de propulsie. Motorul cu combustie interna, cutia de viteze si transmisia sunt specifice modelelor WRC. Trenul de rulare electric este compus dintr-un acumulator Litiu-Ion de 990 celule, amplasat deasupra rezervorului de carburant si a unul motor electric de 1.25 kW care angreneaza rotile spate. Trenul de rulare electric are o masa de 150 kilograme.

Citroen a organizat aceasta sesiune de teste pentru ca pilotul Dani Sordo sa evalueze capacitatile dinamice ale acestui model. Potrivit declaratiilor facute de pilotul spaniol, versiunea hibrida a lui C4 WRC are un comportament rutier similar cu cel al versiunii de competitie.

Citroen spera ca regulamentul WRC sa fie schimbat astfel incat modelele hibride precum C4 WRC HYbrid4 sa poata concura in cadrul campionatului WRC.

Via | AutomobilesReview

Comentarii (1)

  • ?!?!
    1.25 KW ???!!! Da` ce-i masina de tuns iarba ?!
    E clar ca-i o eroare...insa suna funny...

    Hai bagati o rectificare, ca-i bun subiectul...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru