Clientii Peugeot se pot inscrie pe lista de comenzi a modelului iOn

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.11.2009
Lista de pre-comenzi pentru Peugeot iOn a fost deschisa de catre cei de la Peugeot cu un an inainte de debutul pe piata al acestui vehicul electric.

Francezii de la Peugeot au deschis lista de comenzi pentru vehiculul electric iOn, inainte de debutul din cea de-a doua jumatate a anului 2010 al acestui model. Peugeot iOn este versiunea frantuzeasca a lui Mitsubishi iMiEV si a fost dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Pentru moment, cei de la Peugeot formeaza doar o lista de pre-comenzi, deoarece preturile nu sunt inca disponibile pentru modelul iOn.

"Nu ne-am hotarat inca daca vom vinde masina cu totul sau daca vom vinde doar caroseria si trenul de rulare, iar bateriile vor putea fi inchiriate. Avem clienti interesati atat din sectorul privat, cat si din partea flotelor mari, iar planurile noastre de comercializare ale lui iOn vor fi stabilite la o data apropiata de cea in care va fi disponibil acest vehicul pe piata.", a declarat un purtator de cuvant al francezilor de la Peugeot.

La fel ca in cazul lui Citroen C-Zero, versiunea Citroen a acestui model, noul Peugeot iOn are un motor electric de 64 CP, care ofera un cuplu motor de 180 Nm intre 0 si 2000 rotatii pe minut. Atat Peugeot iOn, cat si Citroen C-Zero au doar o treapta de viteza si tractiunea este realizata pe puntea spate.

Bateria lui Peugeot iOn este montata central si utilizeaza tehnologia Litiu-Ion. Incarcarea bateriilor de la o priza conventionala de 220 de volti dureaza sase ore, in timp ce o incarcare la 80% din capacitate dureaza 30 de minute prin intremediul unui port rapid de incarcare de 400 de volti.

Peugeot iOn poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 15 secunde, in timp ce acceleratia de la 60 km/h la 90 km/h este realizata in sase secunde. Autonomia acestui model cu bateria incarcata complet este de 128 de kilometri, iar viteza maxima pe care o poate atinge este de 128 km/h.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • Mariuss
    Pret?
    Cam cat ar costa minunea asta?
    2 0
  • cam 25-30 de mii de euro, baterii incluse - la preturile de azi ale bateriilor.... peste un an situatia ar putea fi alta , iar ideea de inchiriere a bateriei s-ar putea sa fie mai rentabila atat pt producator cat si pentru client ( probabil se va face o punere in practica asemanatoare cu a celor de la Renault )
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru