Descoperire spectaculoasă: un showroom BMW conservat perfect din 1988

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 16.08.2011
După ce şi-a închis porţile în 1988, un showroom BMW din Ontario a rămas în perfectă stare de conservare vreme de 23 de ani. Descoperit după atâta timp, dealerul adăposteşte două maşini devenite de colecţie.

Descoperire spectaculoasă în Ontario, Canada. Un dealer BMW şi-a închis porţile în 1988 pentru a le deschide abia astăzi. În cei 23 de ani de inactivitate, showroom-ul şi birourile angajaţilor s-au păstrat în perfectă stare. Mai mult decât atât, curioşii pot admira încă, dincolo de geamurile prăfuite, un exemplar Seria 5 E28 şi un 635 CSI încă noi şi în stare de funcţionare.

Practic, tot ceea ce s-a aflat în interiorul showroom-ului a rămas congelat, rupt de realitate şi de trecerea anilor. nimeni nu s-a mai ocupat de întreţinerea showroom-ului din 1988, atunci când administratorul, Citation Motors a pierdut licenţa de a mai vinde automobile BMW, motivele fiind încă necunoscute.

Cu toate acestea, compania canadiană şi-a redeschis un alt punct de vânzare în Toronto, vechiul stabiliment din Ontario fiind cedat unui om de afaceri german, care l-a abandonat. Nici după îndelungi cercetări şi documentări, proprietarul nu a fost găsit. 

via | autoblog

Comentarii (30)

  • @
    As dori foarte mult, sa stiu cum era mai demult la dealeri, cand W126 , E36, si multe altele, erau masini noi.
    18 0
  • Bibicul
    ceva e cusut cu ata alba.eu nu cred! hai mai 23 de ani chiart nimeni sa nu fii vazut ca niste exemplare superbe BMW sunt a nimanui.Nici un hot prin zona?
    25 6
  • @
    @bibicul: crezi ca in Canada sunt personaje cum sunt la noi in Ro, si in Bg ?
    28 14
  • Bibicul
    Buna ScorpyonVAG :)
    6 8
  • @scorpion
    Nici mie nu prea imi vine sa cred. Adica e aproape imposibil ca timp de mai bine de 20 de ani nimeni sa nu stie sau sa nu zica nimic de showroom-ul ala.
    Si vorba ta, si eu mi-as dori f mult sa vad cum ar arata un showroom din anii 70-80 :)
    17 1
  • ce katerink
    II reclama eftina tipic ala germania. Ii cam manaca buzunaru ca nu ami cunpara lumea carutzele si cazanile lor si vrea as faec valva cu cat de veci e locu asta. Penibil da degeaba ca america e deja n frunte si ii bare la fundur col.
    6 39
  • rotile...
    oricum dupa 23 de ani se desuflau si rotile cu run-flat :))

    sa ne lase cu reclamele lor!!!

    Aaaa si inca ceva: bine ca nu au sapat ca ar fi fost fosilizat si acum ar fi incercat sa descopere daca era UFO din era dinozaurilor sau nu... :))
    17 8
  • @
    Orice este posibil. Posibil, sa fie si reconditionate, date la 0km, si apoi vandute ca noi :)). Si acuma le vand cu un pret mai mare ca a , unui S-CLASS nou :)).
    11 3
  • Romani
    @Bibicul: Cred ca pe acolo nu au fost romani:d
    9 2
  • adrian popa
    gt
    ,,interiorul showroom-ului a rămas congelat'' traiasca google translate
    12 0
  • audist
    imposibil
    din mai multe motive:
    1. in tot ontario nu sa gasit un cunoscator al modelelor bmw care sa stie ce se ascunde acolo?
    2. cand au inchis showroomul patronii nu s-au gandit sa valorifice tot ce aveau pe acolo??? nu de alta dar ca sa aiba showroomul ei investisera ceva bani.
    3. vorba cuiva masinile ar fi stat la soare, run flaturile deveneau platflat :)) iar pielea din interior se decolora groaznic si arfi fost distruse la fel si cauciucurile din motor si masina
    5 3
  • audist
    imposibil
    din mai multe motive:
    1. in tot ontario nu sa gasit un cunoscator al modelelor bmw care sa stie ce se ascunde acolo?
    2. cand au inchis showroomul patronii nu s-au gandit sa valorifice tot ce aveau pe acolo??? nu de alta dar ca sa aiba showroomul ei investisera ceva bani.
    3. vorba cuiva masinile ar fi stat la soare, run flaturile deveneau platflat :)) iar pielea din interior se decolora groaznic si arfi fost distruse la fel si cauciucurile din motor si masina
    2 3
  • tanti geta
    mai vedea tanti geta si stergea praful...dar cam atat
    13 0
  • Vampirelu
    hmmmm :))
    Deci este posibil ... dar nu prea cred ca e ...

    Chiar si dupa 20 de ani, masinile sunt ok, dar totusi rotile se desumfla :))
    si nu numai ca se desumfla rotile, dar ... sa nu stie nimeni de acest loc timp de 23 de ani ?? Si la noi primaria are o evidenta cu spatiile folosite/ locuite si cele care sunt in paragina sau abandonate :)). Masinile nemtesti sunt bune oricum fiind ca tabla este foarte bine tratata si nu numai, in ani 80-90 era mai groasa tabla in masini, iar intr-un astfel de mediu se pot pastra inca atata timp fara a fi nevoie de reparatii find ca e umiditatea scazuta :D.

    Acum masinile sunt instorie si vor fi conservate sau vandute la supra pret ... colectionarilor, asta e clar.


    Deci adevarul e doar atunci cand vedem un filmulet, in care omul cand da cu mana sterge un praf de 2 degete si se vede ca a pus piciorul jos pe o pardosea prafuita. Reclama nu e, dar mna, sa spunem ca e un material cu subinteles ... adica o reclama ascunsa.
    7 0
  • nimeni
    !!
    Nu inteleg ce vi se pare atat de nepamantesc. Probabil au umflat rotile inainte de fotografii. Care e problema voastra? Adica ce e de necrezut? Chiar trebuie sa ne aratam cat de destepti suntem si chipurile nu "punem botu' " la d-astea? Extraordinar, daca am fi asa isteti, am fi mult mai departe, dar faptele arata ca nu prea suntem........ Bine ca suntem in stare sa-i judecam pe altii dar nu vedem in noi si in jurul nostru.
    6 3
  • Hahahaha
    in 23 de ani se desuflau rotile hahaha
    0 1
  • Bibicul
    ScorpyonVAG :*
    Domnilor eu va intreb! Cine a platit impozitul pentru spatiul respectiv? In 23 de ani se mai sparge o conducta cu apa, se construiesc alte locuinte, deci nu poate fi adevarat cu stirea.Doar daca au gasit masina timpului :)
    5 1
  • :)
    Asta este publicitate pentru oameni prosti...

    Apreciez inventivitatea celui care s-a ocupat cu lansarea zvonului.
    1 3
  • ...
    Masinile sunt de atunci, inclusiv pneurile Pirelli, insa nu stiu daca sunt noi pt ca nu-mi par a fi chiar 0 km!? Mobilierul si decorul mi se pare ca au un design oarecum recent, desi nu stiu care era trendul in SUA '88. Praful se putea sterge acum, la fel si cu unflatul rotilor (la una din masini uzura pneurilor datorata trecerii anilor este mult mai prezenta decat la cealalta), insa mai sunt si aspecte legate de faptul ca nu interesa pe nimeni acel spatiu timp de 20 de ani, nu era nimeni interesat de masini sau nu observa nici un hot ca acolo nu exista activitate si este o paine de mancat etc etc. Nu as putea sa ma pronunt ...
    2 2
  • lorinczi.thomas
    pai da
    @C-G-C Pai da pt ca atunci cand a iesti masina de pe linia de pe asamblare, la testare, pe trailer, de la trailer la showroom, ar fi normal sa se murdareasca pneurile. ma mir ca au ramas masinile in service acolo e praf.
    0 0
  • lorinczi.thomas
    hahaha
    sa nu fi fost o miniunea celui de sus hahahahahaha. doamne iartama, sa vorbim serios
    0 0
  • @all
    Deci am stat vreo 20minute si am analizat pozele acestea, cu poze alea masinilor din acest articol, de cand erau noi (cu versiuni pentru America, si Europa, noi ). Descoperiri:
    Seria 5 - nu am gasit nimica.
    Seria 6 - 1. Nu exista modelul de jante, cu capacele BBS, decat cu , capacele BMW. 2. Daca va uitati la proiectoarele de ceata, o sa vedeti ca acestea au oarecum, o forma patratoasa, pe cand cele originale, de pe zeci de poze, o sa vedeti, ca celelalte au coltul din partea de jos, exterioara, putin rotunjit. 3. Este alt spoiler (pe care nu l-am gasit decat pe M635i , iar pe modeul de fata 635CSi este cu totul altul. 4. Nu exista grila de langa faruri in culoarea caroseriei, decat in culoare neagra. Anvelopele Pirelli P700 , sunt originale, si erau echipate pe Seria 5 e28, cu jante pe 16. Adevarat.

    In concluzie, mi se pare seria 6 reconditionat.
    5 4
  • zarnesteanu
    Cateva cuvinte ...
    Oakville este un "orasel" de vreo 200 000 de locuitori, la vreo 40km de downtown Toronto. Particularitatea asezarii este ca are foarte multi locuitori care stau de la foarte bine in sus din punct de vedere financiar. Se spune ca banii se fac ziua in Toronto iar la ora 6 seara vin in Oakville.

    Proprietarul showroom-ului este un tip cel putin excentric, care refuza politicos, dar ferm sa vorbeasca despre afacerea pe care a abandonat-o cu ani in urma. Tipic canadian :) Cladirea este ingrijita foarte bine si o femeie sterge geamurile cel putin odata pe saptamana. Nu este nici o surpriza de ce masinile arata atat de bine. Proprietarul este un pasionat de BMW :). Unul din BMW-urile din curte, un seria 5 are peste 735 000 km la bord !

    Ceea ce se vede in poze este foarte real, povestea dureaza de ani buni de zile si a frapat multa lume. Nu este nici un fel de reclama mascata si din cauza asta este foarte amuzant sa citesti comentariile de la acest articol :)
    7 3
  • @zarnesteanu
    Mi-a placut cum ai vorbit :)
    3 2
  • zarnesteanu
    Merci Dan,
    Este reciproc. Si nu doar in cazul asta.
    1 3
  • kumite
    @zarnesteanu
    Respect si stima!Cer iertare ca te-am judecat mai de mult.Ai respectul meu!
    2 2
  • zarnesteanu
    Hi Kiwi :)
    No hard feelings mate, I know I'm a jerk sometimes.

    Cum o mai duceti cu cutremurele? 70 pe zi, 20 000 in juma' de an, mi se pare de neimaginat.

    Take care ...
    0 1
  • kumite
    @zarnesteanu
    Salutari prietene!
    Cred ca esti singurul care ai realizat unde sunt.La mine,in nord e ok.La ei e nasol.Plus ca a mai si nins.Practic,trebuie sa reconstruiasca orasul.
    Numai de bine!
    2 1
  • mihai almas
    la toti
    salut,

    parintii mei locuiesc in ontario so it true, eu locuiesc 12 km de toronto, am fost si am vazut dar e ceva neinteresant pentru toti. Exista asa ceva si garajul din spate este inchis, plin de iarba netunsa si parasit. Mai sunt cateva garaje la fel, este si un ford dealer care a ramas interiorul demult asa, cu poster paper lipit pe geam ca poti cumpara masina la 12 mii de dolari si asta era in 93. Asa ramas de atunci inclusiv roti si ulei si ce poti cumpara de la dealer. Asa deci exista si poate o sa trimit poze la redactie e foarte interesant sa vezi showroom=uri lasate asa si chiar de mobila demult lasate. Hoti nu sunt in Canada decat poate down town sao no pe acolo dar legi aspre sunt si iei amenda daca te pisi langa padure. Deci no unii n ucred noi suntem romani plecati din 90, am trait si traiesc aici cu suflet de romana. Nu stiu ce va mirati ca la noi daca vrei sa vezi asa ceva vezi in fiecare zi prin nu stiu ce fata de casa deci in fata casei vezi asa ceva si chiar mai old one :) no cer scuze pentru scrisul meu dar incerc sa nu uit romana asta. Hai Brasov te salutam, God bless Romania
    4 1
  • kumite
    mihai
    Te saluta alt brasovean.Sa traiesti!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru