EXCLUSIV: Mini testeaza versiunile diesel ale lui Cooper S si Clubman S

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.11.2009
Mini va oferi versiuni mai puternice ale motoarelor diesel din gama sa pe modelele Cooper S Diesel si Clubman S Diesel, testate de catre inginerii germani. Automarket va prezinta primele fotografii spion ale acestor modele.

Fotografii de la Carpix i-au surprins pe cei de la MINI in timp ce testau versiuni diesel mai puternice ale modelelor Cooper S si Clubman S. In timp ce actualele Mini D si Cooper D ofera 90, respectiv 110 CP, ne putem astepta ca motorizarile testate de inginerii Mini sa ofere circa 140-150 CP si un cuplu motor superior. Aceste modificari vor fi operate pentru a le oferi clientilor Mini doua modele cu un consum de carburant scazut si emisii de CO2 reduse, dar performante dinamice notabile.

La fel ca in cazul oricarui exemplar Cooper S al unui model Mini, modelul Mini S Diesel are un sistem de evacuare cu doua tevi, ambele amplasate pe mijlocul vehiculului. Versiunea diesel a lui Mini Clubman are cate o teava de evacuare pe fiecare parte, iar sunetul motorului diesel se face auzit usor in cazul acestor modele.

Din punct de vedere estetic, versiunile diesel ale modelelor Mini Cooper S si Mini Clubman S beneficiaza de o noua bara de protectie fata, cu un design diferit. Fanta de aer amplasata pe capota ar putea sa fie eliminata, sau sa fie amplasata o fanta lipsita de rolul functional.

Fotografii de la Carpix ne-au relatat ca au observat si versiuni diesel ale lui Mini Cooper S cu fanta de aer amplasata pe capota, deci destinatia finala a acestui element functional si stilistic este inca necunoscuta.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru