FEATURE: 15 evenimente auto care nu trebuie ratate în 2012

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Marti, 18.10.2011
2012 se anunţă a fi un an încărcat pentru industria auto, urmând să se desfăşoare multe evenimente care nu trebuie ratate. Automarket vă ofera lista acestora. Dacî veţi fi în zonă, nu le rataţi!
1. SALOANE AUTO


Detroit, 9-22 ianuarie 2012

Salonul american deschide în mod tradiţional anul evenimentelor în industria auto. În ultimii ani, Detroit a devenit un oraş din ce în ce mai sărac, dar industria încă îi recunoaşte statutul de Motor City. Deşi salonul auto de la Los Angeles a crescut mult în ultimii ani, Detroit rămâne simbolul industriei americane de automobile. Ca de obicei, cei trei mai constructori americani îşi vor expune la Detroit noutăţile. Dar nu este exclus să vedem premiere şi din Europa, cum ar şi noul model Boxter de la Porsche.

Geneva, 8-18 martie 2012

Ediţia cu numărul 82 a Salonului Auto de la Geneva are loc ca de obicei în luna martie. Deschide sezonul european de saloane auto şi va fi din nou un prilej excelent pentru constructorii europeni să îşi expună cele mai noi modele. Salonul elveţian este cel mai mic dintre expoziţiile europene şi distribuţia standurilor este mai echitabilă între constructorii auto.

Moscova, 29 august - 9 septembrie 2012

Salonul rusesc se organizează o dată la doi ani şi tinde să devină un eveniment important. Constructorii au început să aducă chiar modele în premieră la acest salon. 

Paris, octombrie 2012

Cel mai important salon al toamnei are loc în complexul expoziţional de la Portes des Versailles. Salonul Auto de la Paris se organizează la fiecare doi an, alternând cu Salonul Auto de la Frankfurt. Parisul este cel mai prestigios salon şi este folosit de constructori pentru a prezenta cele mai importante modele noi. De asemenea, Salonul Auto de la Paris are şi o istorie importantă, prima expoziţie auto fiind organizată în 1898.

2. COMPETIŢII ŞI CURSE AUTO

 

Dakar 2012

Cel mai celebru rally-raid îşi continuă aventura sud-americană. Raliul porneşte pe 1 ianuarie din Argentina şi va lua sfârşit pe 15 ianuarie la Lima în Peru.

Echipajele vor traversa practic America de Sud de la coasta Atlanticului până la cea a Pacificului traversând Argentina, Chile şi Peru.

Raliul Monte Carlo

Cel mai celebru raliu din Europa revine în calendarul WRC şi se va disputa în luna ianuarie între 18 şi 22. Ca de obicei, vremea rece, cei mai buni piloţi şi celebra probă Col de Turini vor face deliciul hoardelelor de fani.

Marele Premiu al Australiei

Formula 1 merge în Australia pentru prima cursă din sezonul 2012. Sezonul începe în 18 martie, iar Sebastian vettel va trebui să-şi apere cele titlul mondial. Va deveni germanul cel mai tânăr triplu campion mondial din istorie?

Le Mans 24h

Celebra cursă de anduranţă se dispută în luna iunie. 16-17 este weekendul pe care trebuie să îl notaţi în calendar dacă plănuiţi o excursie la cea mai faimoasă cursă. Experienţa Le Mans este unică şi merită trăită macar o dată. Bineînţeles, capul de afiş va fi din nou duelul dintre Audi şi Peugeot.

Marele Premiu al Statelor Unite

Formula 1 revine în America în 2012 după patru ani de absenţă. De data aceasta, "Marele Circ" merge pe noul circuit de la Austin, Texas. Cursa se va disputa pe 19 noiembrie 2012 şi va fi penultima cursă din calendarul sezonului 2012 înainte de Marele Premiu al Braziliei, de pe 25 noiembrie.

3. EVENIMENTE AUTO-RETRO

 

Retromobile 1-5 februarie, Paris

Ediţia cu numărul 37 a salonului dedicat automobilelor clasice îşi deschide poţile în februarie 2012 în complexul expoziţional de la Portes de Versailles, acelaşi loc unde se desfăşoară şi Salonul Auto de la Paris. 

Classic Days Magny Cours, 28-29 aprilie

Este una dintre cele mai mari întâlniri ale proprietarilor de automobile de curse clasice din Europa. Are loc pe circuitul Magny Cours din Franţa şi se află la a cincea ediţie.

Villa d'Este, mai

Concursul de eleganţă de la Villa d'Este este deja un reper în calendarul iubitorilor de maşini clasice din Europa. Se desfăşoară la sfârşitul lunii mai pe malul lacului Como din Italia.

Aici se vând la licitaţie automobile rare şi clasice dar sunt prezentate şi automobile concept produse de constructorii consacraţi. Aici au fost dezvelite concepte ca Aston Martin V12 Zagato sau BMW 328 Hommage.

Goodwood Festival of Speed, 29 iunie-1 iulie

Festivalul Vitezei de la Goodwood, Marea Britanie este deja faimos. În fiecare an strânge mii de pasionaţi pe domeniul Lordului March. Aceştia pot admira tot felul de automobile şi motociclete, de la maşini clasice până la bolizi de Formula 1. În 2012, festivalul are loc între 29 iunie şi 1 iulie.

Le Mans Classic, 6-8 iulie

Eveniment important în lumea competiţiilor cu automobile clasice, cursa de anduranţă de la Le Mans rezervată automobilelor de o anumită vârstă se va desfăşura între 6 şi 8 iulie 2012. Ediţia de anul viitor este dedicată automobilelor americane clasice care au participat de-a lungul timpului la cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Pebble Beach, 15-19 august

Echivalentul concursului european de la Villa d'Este se desfăşoară în America la Pebble Beech, în California. Perioada este 15-19 august. Este cel mai faimos concurs de eleganţă din Statele Unite ale Americii şi este şi scena unde sunt prezentate concepte produse de mărcile americane. Cadilac Ciel a fost dezvelit la Pebble Beach în acest an.

Comentarii (2)

  • lorinczi.thomas
    dezvaluit... mama ce cuvant!!!!!!
    0 4
  • concurs retro
    locatia din California se numeste Pebble Beach
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru