Fondatorul casei de tuning Hamann a decedat

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 21.03.2011
Richard Hamann, omul care a pus bazele casei de tuning Hamann Motorsport în 1986, a decedat săptămâna trecută la vârsta de 53 de ani.

Sfârşitul de săptămână a adus veşti triste pentru toţi pasionaţii de automobile, dar în special pentru iubitorii tuningului. Casa germană Hamann, recunoscută pentru pachetele sale de personalizare, este în doliu. Fondatorul său, Richard Hamann, a decedat la vârsta de 53 de ani, din cauza unei afecţiuni serioase de sănătate.

Lumea tuningului păstrează un moment de reculegere, dar Hamann Motorsport priveşte cu optimism spre viitor, propunându-şi să ducă mai departe tradiţia şi să respecte astfel una dintre ultimele dorinţe ale părintelui fondator.

Richard Hamann a fost un nume activ în motorsport, vreme de 20 de ani, participând în competiţii de grupa C, DTM şi Formula 3. Din cele 700 de curse la care a luat parte, Hamann a terminat pe podium în 300 dintre ele şi a repurtat 100 de victorii. Tot în contul său pot fi trecute trei victorii în Special Touring Car Trophy, la volanul unui BMW M1.

Casa de tuning Hamann Motorsport a luat naştere, oficial, în 1986, Richard luând decizia de a se specializa în modificarea modelelor de origine germană.

Primul kit elaborat de Hamann a fost aplicat unui BMW M3, generaţia E30. De-a lungul anilor, specialiştii au depăşit însă graniţa modelelor germane şi au pregătit kituri de tuning şi pentru modelele unor branduri ca Lamborghini, McLaren şi Ferrari.

via | gtspirit

Comentarii (5)

  • Condoleante!!!!
    4 0
  • Vasilica
    RIP
    4 0
  • Ady Morosan
    RIP :(
    4 0
  • @Hamann
    Condoleante ...
    Personal am avut un BMW E46 cu Pachet de Hamann , era senzational .
    Cred ca Hamann si Schnitze si G-Power sunt cei mai buni .
    Hamann era Liderul Tuning pe Design .
    Schnitzer pe Lux si Design
    Si G-Power pe Putere .
    1 0
  • Arthur
    Dumnezeul s-al odihneasca in pace si mii de respecte pt tot ce a facut in lumea automobilistica
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru