Ford a atins cea mai mare cota de piata in Europa din ultimul deceniu

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 17.12.2009
In timp ce scaderea medie a vanzarilor din industria auto din primele 11 luni ale acestui an a fost de 6%, vanzarile celor de la Ford au scazut doar cu 1.4 procente.

In luna noiembrie a acestui an, Ford a inregistrat o crestere de 20% a cotei de piata in Europa in comparatie cu aceeasi perioada a lui 2008. Divizia europeana a constructorului american de automobile a ajuns astfel la cel mai ridicat nivel al cotei de piata inregistrat in ultimii 10 ani. Mai mult decat atat, vanzarile din octombrie ale celor de la Ford au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani. In timp ce piata auto de masini noi din Europa a scazut cu sase procente in comparatie cu anul trecut, cei de la Ford au inregistrat o scadere de numai 1.4 procente.

Potrivit celor de la Ford, cresterea fulminanta a vanzarilor este datorata noii sale game din Europa, care a avut un succes nebun, dar si vanzarile catre flote. Astfel, in decursul lunii noiembrie, 77% din vanzarile modelului Fiesta au fost directionate catre flote, 74% din vanzarile Ka au fost inregistrate de catre acelasi gen de client, iar 73% din vanzarile Kuga si 69% din vanzarile lui Fusion au fost realizate tot de clientii persoane juridice.

Cei de la Ford au beneficiat si de programele de innoire ale parcurilor auto din intreaga lume, care le-au adus vanzari numeroase americanilor de la Ford. Asemenea programe au fost deruale in Marea Britanie, Germania, Franta, Irlanda, Romania si alte tari din Europa.

Ford a fost lider de vanzari pentru programele de casare din Marea Britanie si Irlanda in luna noiembrie si a fost printre primii producatori de pe cele doua piete in restul anului. Totodata, Ford a fost lider la importuri in Franta si Italia in luna noiembrie.

Via | Leftlane

Comentarii (1)

  • maşina anului în românia
    fiesta este superbă! bravo vouă! hei dacia, patriq le quement a desenat şi ford sierra iar acum ford face altceva! a plecat să deseneze iahturi ,,extravagante,, poate ar fi cazul să vedeţi şi altfel de design decât cel ,,renault clio symbol,, ...
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru