Ford introduce ambreiajul dublu

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 24.06.2008
Transmisia automata cu ambreiaj dublu este disponibila de astazi si pe modelele Ford, sub denumirea PowerShift.

Ford Europa introduce in premiera pe modelele sale sistemul de transmisie automata cu ambreiaj dublu. Noua cutie de viteze numita PowerShift are sase rapoarte de transmisie si este disponibila initial pe modelele Focus si C-Max echipate cu motorul TDCi de 2.0 litri in ambele variante de putere: 110 si 136 de cai.

Noul sistem are aceleasi programe de transmisie traditionale: P(arking), R(everse), N(eutral), D(rive) si optiunea de a selecta manual treptele in mod secvential. De asemenea, selectorul programelor se regaseste tot pe consola centrala a automobilului. Divizia europeana Ford este printre ultimii producatori auto care adopta acest tip de transmisie.

Volkswagen a fost primul constructor auto care a introdus cutiile de viteze automate DSG cu sase trepte pe modele sale care utilizeaza un ambreiaj dublu. Audi deja pregateste lansarea unei noi transmisii de aceste gen cu sapte viteze si care poate fi montata atat transversal, cat si longitudinal pentru o aplicabilitate mai larga.

Via | Just Auto

Comentarii (1)

  • vs DSG
    la Ford lipseste inca S(port); oricum, mai bine mai tarziu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru