Ford renunta la banii guvernului american

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 26.01.2009
Alan Mulally, boss-ul Ford, a declarat ca producatorul american dispune de lichiditati si nu mai solicita fonduri de la stat.

Esential

9 miliarde de dolari solicitase Ford de la statul american.

Alan Mulally (foto), CEO Ford, a declarat ca grupul pe care il conduce nu va mai solicita credite de la statul american pentru finantarea programului de restructurare, deoarece dispune de suficiente fonduri pentru acest obiectiv.

Ford este singura companie din grupul Detroit 3 care nu a primit o linie de credit din partea statului american, desi solicitase un credit de 9 miliarde de dolari. General Motors si Chrysler au primit din partea statului american un sprijin de 17 miliarde de dolari.

Alan Mulally a declarat ca Ford dispune de suficiente lichiditati si ca este intr-o situatie mult mai buna decat GM si Chrysler. Grupul Ford a imprumutat in 2006 o suma de 23 miliarde de dolari.

CEO-ul Ford are incredere in noua administratie Obama, care in opinia lui va reusi printr-un program de stimulare sa revigoreze industria auto inca din acest an.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru