FOTO EXCLUSIV*: Audi testeaza noul R8 Clubsport

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 23.04.2010
Audi testeaza o versiune mai performanta a lui R8 V10, intitulata Clubsport. Modelul a fost surprins de fotografii de la Carpix in momentul in care parasea orasul Nurburg, alaturat celebrului "Iad Verde".

Inginerii Audi testeaza versiunea V10 Clubsport a lui R8 in Germania. Modelul reprezinta o versiune mai performanta a lui R8 V10, dar care nu sucrlaseaza versiunea GT3 de competitie a acestui model. Exista posibilitatea ca modelul sa renunte la sistemul emblematic de tractiune integrala in favoarea tractiunii spate, iar ca motorul V10 cu care este echipat acesta sa dezvolte ceva mai multa putere decat in versiunea standard. Totodata, modelul prezinta si o serie de elemente aerodinamice diferite.

Printre modificarile vizibile putem enumera noua bara de protectie fata, care a primit un set de splittere montate pe ambele parti, ce amintesc de vechile modele care alergau in campionatul DTM. Bara de protectie spate a fost si ea redesenata, aceasta avand fante de aer pe lateral si un difuzor de aer mai mare. Sistemul de evacuare a fost modificat si el, tip-surile evacuarii finale fiind inlocuite cu elemente rotunde, cu dimensiuni generoase. Eleronul spate retractabil a fost inlocuit cu o unitate fixa, ce are un design special pentru un plus de apasare aerodinamica.

Versiunea Clubsport a lui R8 V10 ar putea fi mai usoara decat modelul standard, intr-un mod similar in care fratii de concern de la Lamborghini creeaza modelele Ultraleggera. Astfel, Audi R8 V10 Clubsport ar putea avea o masa cu aproximativ 50-100 kilograme mai redusa decat cea a versiunii standard a lui R8 V10, lucru care va imbunatati atat performantele dinamice, cat si manevrabilitatea si consumul de carburant al noului bolid din Ingolstadt.

*Fotografiile atasate acestui articol sunt publicate de Automarket in exclusivitate in Romania printr-un contract semnat cu o companie specializata din Suedia.

Reproducerea acestor imagini pe teritoriul Romaniei fara acordul Automarket.ro este strict interzisa.

Comentarii (3)

  • Stanila
    Asta da masina! Daca faceau o verisune de genu GTD era mai bine!
    2 11
  • Ivanoff
    Stanila,te-ai gandit mult?...
    Fratzica,vb de motorsport aici nu de agricultura...
    Apropos,ce-ti mai face G3-ul GTD?
    8 3
  • Faina fah!
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru