FOTO EXCLUSIV*: BMW testeaza versiunea M a lui Seria 1 Coupe

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 07.04.2010
Desi numele acestui model nu a fost inca anuntat oficial, cei de la BMW testeaza in continuare versiunea M a lui Seria 1, echipata cu un motor turbo de 350 CP.

Inginerii BMW testeaza in continuarea versiunea M a lui Seria 1 Coupe. Denumirea exacta a acestui model nu este inca dezvaluita, zvonurile osciland intre 135 IS si M1. Pe de o parte, utilizarea numelui M1 ar contraveni cu celebrul supercar al marcii germane, in timp ce 135 iS ar putea sa nu reflecte exact performantele acestui model, dar ar fi extrem de apropiat de noul 335iS, model lansat pe piata din Statele Unite ale Americii. Pana atunci insa, ramane sa observam trasaturile modelului de test surprins de fotografii de la Carpix.

Acest model va fi echipat cu un motor turbo bazat pe propulsorul M54B30. Spre deosebire de 135i, versiunea M a acestui model nu mai utilizeaza propulsorul N54B30 deoarece blocul motor utilizat de M54 este mai rezistent la o presiune mai mare, ceea ce va genera un plus de putere pentru clientii acestui model. In prima faza este vehiculata o valoare de 350 CP pentru cel mai mic si cel mai ieftin model M, aceasta fiind cu 48 CP mai mare decat cea dezvoltata de 135i si cu 70 CP mai mica decat cea oferita de motorul V8 aspirat al lui M3.

Bosajele aripilor lui BMW Seria 1 Coupe au fost umflate serios pentru a putea face loc jantelor din aliaj de 18 inch.

Modelul va fi mult mai dinamic decat 135i gratie noii suspensii intarite, care foloseste tot o punte fata MacPherson si o suspensie spate multi-link. Amortizoarele lui BMW Seria 1 M vor fi mai ferme, iar arcurile acestui model vor fi si ele mai dure. Toate bucsile de sub Seria 1 vor fi mai groase si realizate dintr-un cauciuc mai dur, pentru un raspuns mai bun la conditiile de drum si un plus de manevrabilitate si rigiditate. Printre alte detalii, putem observa partea frontala restilizata, spoilerul integrat in capota portbagajului si cele patru tevi de evacuare.

*Fotografiile atasate acestui articol sunt publicate de Automarket in exclusivitate in Romania printr-un contract semnat cu o companie specializata din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul Romaniei fara acordul Automarket.ro este strict interzisa.

Comentarii (2)

  • bmw 1 m
    Ma tot chinui sa gasesc alea 4 tevi de evacuare...cred ca au uitat sa puna 2, sau le-ati pus voi in plus in text. Oricum, e bine ca au acoperit emblemele alb-albastre de pe capota si portbagaj, sau poate ca farsa aia de 1 aprilie nu era o farsa;)
    1 0
  • 4 tevi
    4 tevi
    Si eu le caut de aseara si nu le gasesc,poate ne lamuresc cei de la Automarket.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru