FOTO EXCLUSIV* : Opel testează noul Astra GTC

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 09.03.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini ale stopurilor noului Astra GTC, alături de o galerie foto completă a prototipului noii compacte din Ruesselsheim.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat un set de imagini spion cu noul Opel Astra GTC. Modelul este aşteptat să debuteze la Salonul Auto de la Frankfurt şi reprezintă versiunea cu trei uşi a lui Opel Astra J. Exemplarul din imagini prezint un strat gros de camuflaj, dar acest lucru nu l-a ajutat să-şi acopere blocurile optice în versiunea de serie şi noile stopuri. Stopurile acestui model şi de linia portbagajului erau principalele mistere din punct de vedere estetic ale noului Astra GTC.

În ceea ce priveşte celelalte elemente ale acestui prototip, vorbim de piese gata de producţie asupra cărora s-a montat un strat de camuflaj. Interiorul pare să fie gata, de la acest prototip până la versiunea de serie urmând să mai fie efectuate doar câteva reglaje electronice. Un element care a debutat şi "a murit" odată cu generaţia precedentă a acestui model este plafonul panoramic, sau cel puţin aşa sugerează cei de la Opel. Respectivul plafon era un element inedit în segment, nemaifiind găsit pe niciunul din rivalii lui Astra H GTC.

Versiunea de performanţă OPC ar urma să debuteze şase luni mai târziu la Salonul de la Geneva şi să ajungă pe piaţă în vara lui 2012. Noul Astra OPC va beneficia de ceva mai multă putere, comparativ cu generaţia trecută.

Sub capotă se va ascunde un propulsor pe benzină dispus să ofere cu 50 de cai putere în plus faţă de vechiul model, adică undeva la 300 de cai putere. Trenul de rulare a fost testat îndelung în Marea Britanie pentru a putea oferi publicului o ţinută de drum cel puţin pe măsura actualului Megane RS. Designul este similar celui văzut deja pe conceptul GTC Paris, dezvăluit în toamna anului trecut, în cadrul salonului francez, informează cei de la Autocar.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (2)

  • tomita
    ce plafon panoramic nu era disponibil la concurenta, si doar la astra?
    1 4
  • adica PSA nu avea plafon panoramic?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru