FOTO EXCLUSIV* : Opel testează noul Zafira

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 10.03.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale viitoarei generaţii Opel Zafira. Prototipul pare să fie într-o formă foarte apropiată de producţie.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini spion cu prototipul noului Opel Zafira. Modelul va oferi şapte locuri graţie sistemului Flex7 şi se prezintă ca o continuare a liniei de design lansată de Opel Ampera. Noul Zafira nu arată ca un Ampera îngrăşat, cel puţin nu din ce observăm în aceste imagini şi nici din aspectul conceptului care prefigurează acest model, ci reprezintă interpretarea la altă scară a design-ului prezentat de Ampera, tendinţă abordată de aproape toţi constructorii de automobile.

Judecând după aspectul exemplarului din imagini, modelul este foarte aproape de producţie, acesta având până şi blocuri optice de serie. Vorbim aici nu doar de blocurile optice faţă, care puteau fi adaptate de la un alt model Opel, ci de un set de stopuri cu LED deosebit de interesante. Deşi forma acestora aminteşte uşor de un alt monovolum de dimensiuni similare al unui constructor rival, acestea arată foarte bine, mai ales atunci când sunt aprinse – după cum puteţi observa şi în imagini.

Fiind vorba de un monovolum, principalele surprize apar la interior.

Aici, sistemul Flex7 oferă posibilitatea de a rabata complet ultimul rând de scaune, al treilea. Se obţine o podea plată a portbagajului, pe care poate glisa al doilea rând de scaune. Spaţiul pentru pasagerii din spate creşte astfel foarte mult, simulând ideea de lounge. În plus, pasagerii pot opta pentru un suport de picioare, care aduce aminte de mărcile de lux, cum este Maybach. Inginerii garantează o izolare fonică mult mai bună, chiar şi la viteze mari.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (1)

  • alinpatratanu
    opel zafira 3
    frumos concept oare va arata si versiunea de serie la fel?cred da ori cum pare mai mare decat actuala generatie in lugime abia astept ca sa-l vad ca versiune de serie acest model nou!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru