FOTO EXCLUSIV* : Primele imagini cu noul Mini Coupe

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 10.02.2011
Conceptul Mini Coupe prezentat la Frankfurt în 2009 a făcut primii paşi pe şosea în versiunea prototip. Automarket vă prezintă primele imagini spion ale acestuia, în exclusivitate pentru România.

Englezii de la MINI au început să testeze prototipul viitorului Coupe. Modelul seamănă foarte mult cu conceptul prezentat în 2009 la Salonul Auto de la Frankfurt, dar prezintă câteva elemente diferite. Aparent, prototipul din imagini este echipat cu un spoiler spate retractabil, folosit pentru a creşte apăsarea aerodinamică aplicată punţii spate la viteze mari. Conceptul care prefigura acest model nu beneficia de un asemenea dispozitiv, dar alte detalii ale modelului sugerează faptul că vorbim de o versiune Cooper S.

O bună parte din elementele exterioare ale acestui model sunt preluate de pe versiunea hatchback a lui Cooper sau sunt derivate din aceasta. Cel mai bun exemplu ar fi oglinzile laterale, urmate de mânerele de deschidere ale portierelor, ornamentele de la bosajele aripilor, stopurile, evacuarea finală cu două ţevi, antena spate şi luminile de ceaţă. Mai mult decât atât, bara de protecţie spate este foarte apropiată ca design de cea prezentă pe Mini Cooper S.

Din păcate, fotografii de la Carpix nu au reuşit să surprindă şi partea frontală a noului model Mini. Dat fiind similitudinile prezente între exemplarul din imagini şi conceptul prezentat la Frankfurt, nu ne aşteptăm la schimbări importante în ceea ce priveşte domeniul respectiv.

De remarcat discurile de frână de dimensiuni mari şi etrierii aferenţi. Suspensia spate este tot de tip Multilink, iar anumite elemente de la interior amintesc de celelalte modele din gama Mini.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru