FOTO EXCLUSIV* : Toyota testează noul Yaris

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 04.08.2010
Inginerii Toyota testează şasiul viitorului Yaris. Modelul este camuflat sub o versiune modificată a caroseriei actualei generaţii a subcompactei nipone.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini cu viitorul Toyota Yaris în timpul testelor. Modelul din imagini reprezintă un prototip care foloseşte o versiune modificată a caroseriei care echipează actuala generaţie şi şasiul generaţiei viitoare. De data aceasta, inginerii Toyota testau răcirea şi frânele lui Yaris, sub acoperirea unei caroserii care îmbină elementele lui Yaris cu unele elemente de la Auris.

Motorizările noului model vor fi preluate de la actuala generaţie şi vor primi modificări subtile pentru a reduce consumul de carburant. Încă din 2009 existau unele voci care anunţau dezvoltarea unei versiuni hibride a lui Yaris, care ar urma să fie construită în Europa. Noua generaţie a lui Yaris ar trebui să debuteze undeva în decursul anului 2011 şi eventuala versiunie hibridă a lui Yaris ar debuta la aproximativ un an distanţă.

Viitorul Yaris va fi mai lung şi mai lat decât actuala generaţie a acestui model. Acest detaliu a fost subliniat de caroseria utilizată de prototipul viitorului Yaris, care prezintă elemente atât de la Auris, cât şi de la Yaris.

Subcompacta niponă urmează astfel tendinţa generală a producătorilor de automobile de creştere a dimensiunilor tuturor modelelor din raţiuni de spaţiu şi siguranţă.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru