FRANKFURT 2011 LIVE: BMW M5 şi celelalte premiere ale bavarezilor

Publicat Marti, 13.09.2011
Noile BMW M5 şi Seria 1 şi conceptele eco i3 şi i8 au reprezentat atracţiile principale ale primei zile de presă la standul BMW de la Frankfurt.

BMW a avut multe de prezentat la Frankfurt, în standul lor fiind afişate modele precum noul M5 F10, conceptele i8 şi i3, noul Seria 1, dar şi generaţii mai vechi ale lui Seria 5, noul Seria 6 Coupe şi modele din gama Mini.

BMW Seria 1

Noua generaţie BMW Seria 1 a debutat la Frankfurt. Modelul rămâne singura compactă cu tracţiune spate, iar nemţii promit un plus de sportivitate şi eficienţă, deşi au renunţat la motoarele cu şase cilindri în linie. Seria 1 va fi oferit în cinci versiuni de motorizare. Două dintre acestea sunt pe benzină, iar celelalte sunt diesel-uri. Noua generaţie a lui Seria 1 va fi prima compactă care va putea fi echipată cu o transmisie automată cu opt trepte, iar sistemul Start/Stop automat este standard atât pentru versiunile cu transmisie automată, cât şi pentru versiunile cu transmisie manuală.

BMW M5

BMW M5 a debutat public la Salonul Auto de la Frankfurt şi reprezintă cea mai nouă iterare a sedan-ului de performanţă din Munchen.

Noul M5 este echipat cu un motor V8 TwinPower Turbo, care dezvoltă 560 CP între 6.000 şi 7.000 rpm. Cuplul motor maxim furnizat de această unitate este de 680 Nm şi este oferit între 1.500 şi 5.750 rpm. Accelerarea de la 0 la 100 km/h este realizată în 4,4 secunde, în timp ce timpul 0-200 km/h este de 13 secunde.

BMW i3 şi i8

BMW a prezentat la Frankfurt conceptele i3 şi i8, care abordează două strategii diferite de propulsie, ambele având un motor electric, cu diverse adăugiri. BMW i3 va fi primul model electric de serie al Grupului BMW. Acesta este destinat aglomerărilor urbane şi se recomandă ca fiind primul vehicul electric premium. Conceptul i8 de la BMW este o adevărată bijuterie a tehnologiei sustenabile. Vorbim de un model hibrid care preia motorul electric de 170 CP şi 250 Nm al lui i3 şi foloseşte şi o unitate otto de 220 CP şi 300 Nm.

BMW Seria 6 Coupe

Cea de-a treia generaţie a lui BMW Seria 6 Coupe a debutat la Frankfurt. Modelul va fi disponibil în ţara noastră începând cu luna octombrie 2011, iar preţul de pornire al versiunii 640i va fi de 80.352 de euro cu TVA inclus. Noul BMW Seria 6 Coupe este disponibil alături de trei versiuni de motorizare, două pe benzină, regăsite şi pe fratele cabrio, şi un diesel.

Toate beneficiază de cele mai noi evoluţii ale tehnologiei Efficient Dynamics şi de serviciile unei transmisii automate cu opt rapoarte. Clienţii vor putea opta pentru cele mai noi tehnologii bavareze, printre care Integral Active Steering, Driving Dynamic, Dynamic Damper Control şi Adaptive Drive.

Mini Coupe Cooper S

Mini a prezentat la Frankfurt primul său model cu două locuri, denumit Coupe.Modelul va oferi între 122 şi 211 CP şi va fi oferit şi într-o versiune diesel, iar constructorul promite un nivel excelent al manevrabilităţii. Debutul în România are loc în această toamnă. Versiunea diesel a lui Mini Coupe este echipată cu un motor de 2.0 litri, care dezvoltă 143 CP şi 305 Nm.

Comentarii (2)

  • seria 3?
    Parca umblau zvonuri ca vor lansa si noul serie 3. Presupun ca nu.
    0 3
  • la anu' ;) ... geneva parca ...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru