Franţa: Dacia este pe primul loc la creşterea înmatriculărilor în august

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 02.09.2010
În luna august a acestui an, francezii au înmatriculat 6.068 unităţi Dacia, transformând marca din Mioveni în liderul pieţei în materie de creştere a numărului de înmatriculări noi pentru mărci străine.

Dacia este lider la creşterea numărului de înmatriculări noi în Franţa şi este pe locul doi în materie de vânzări în luna august pentru mărcile străine. În comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, au fost înmatriculate cu 22.1% mai multe unităţi Dacia, iar cea de-a doua poziţie în clasamentul vânzărilor a fost înregistrată în condiţiile în care piaţa din Franţa a scăzut cu 9.8 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Peste 6.000 de unităţi Dacia au fost înmatriculate în Franţa în august 2010, în timp ce Volkswagen a înmatriculat 7.229 de unităţi. Cei de la Dacia au avut o creştere a înmatriculărilor noi mai mare decât cea prezentată de Volkswagen, care au avut o strategie de creştere lentă, dar sigură a vânzărilor. Liderul la vânzări pe piaţa din Franţa în august 2010 este Peugeot 207, cu 5.713 unităţi întregistrate, o scădere de 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dacia este pe locul doi la creşterea cotei de piaţă în Franţa, lideri fiind nemţii de la Volkswagen, afirmaţie valabilă pentru mărcile străine .

Cota de piaţă Dacia a crescut de la 4.4% în august 2009 la 5.9% în august 2010. În total, mărcile străine au vândut 48.7% din unităţile comercializate pe piaţa din Franţa în august 2010, o scădere faţă de aceeaşi perioadă a lui 2009. Singurele mărci străine care au crescut în Franţa în august 2010 au fost Dacia, Volkswagen şi Audi. Aşadar, marca din Mioveni s-a dovedit a fi un luptător redutabil pe piaţa din Franţa, aşa cum a fost şi este în continuare atât pe pieţele din Europa de Vest, cât şi pe pieţele din Europa Centrală şi de Est.

Pe piaţa din Franţa au fost înmatriculate 102.912 autoturisme în august 2010, marcând o scădere de 9.8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În primele opt luni ale anului, francezii au înmatriculat 75.255 de autoturisme Dacia, în comparaţie cu 34.914 în aceeaşi perioadă a anului trecut. În timp ce piaţa din Franţa a scăzut în luna august, aceasta a marcat o creştere de 1.8% în primele opt luni ale anului.

Via | LeBlogAuto | Mediafax

Comentarii (6)

  • :)
    dacia tot dacia ramane
    4 18
  • razvan
    ...
    :)
    dacia tot dacia ramane


    mentalitate de taran prost..pentru tarile din vest, Germania, Franta etc..si pt drumurile lor, Dacia este o masina excelenta. Acolo nu e nevoie sa iti verifici zilnic starea amortizoarelor, bucselor, franelor..din cauza gropilor si a drumurilor de cacat. De aceea pentru un om de rand, care nu are nevoie decat de un mijloc de transport, o masina Dacia noua, cu garantie 3ani sau 100.000km (sau cat are) este tot ce are nevoie. Cel mai probabil insa, Dacia este cumparata pentru a fi masina de oras, a doua masina, cumparatorul avand o alta masina pentru drumuri lungi etc. (am constatat acest lucru in Germania, in fiecare oras vedeam Dacia pe fiecare strada, insa pe autostrada am vazut doar vreo 2). Acolo se gandeste practic, nu sa moara vecinu'...p.s. nu sunt posesor de Dacia (bmw e46 325ci 2005)
    18 0
  • cristi
    am vb cu un politai de la circulatie si mi-a zis ca au un logan care a depasit pragul de 500.000 de km ;) motorul si cutia de laudat, insa tabla si plasticele nu.
    0 0
  • VSZ parca erai ungur... ce sa ne asteptam de la tine?
    0 0
  • VSZ. Dacia tot Dacie ramane ?
    VSZ

    bravo mah comunistule. Dacia tot Dacie ramane .......
    Dacia nu mai e Dacie, au cumparato de mult aia de la Renault mah ......ai auzit de ei ?
    lasa ca le cumpara strainii si sunt multumiti , noi hai sa ne luam masinile lor folosite , dupa care le schimbam piese in spatele blocului ca nu avem bani de service autorizat .
    e un subiect mult prea lung sa mai intram in detalii ....

    mah VSZ tu cumparati AUDI


    ............. din 2004 cu 250 000 km la bord
    3 0
  • VSZ e ungur. S-a dat de gol intr-o alta postare. Ce asteptari sa aveti de la el? Ungurii au fost dintotdeauna niste uzurpatori.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru