General Motors va pastra numai patru marci in portofoliu

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.01.2009
General Motors a anuntat ca vor pastra numai patru marci, pe cand Pontiac va ramane cu patru modele.

Producatorii auto din Statele Unite ale Americii incep sa se tina de promisiunile facute Senatului privind micsorarea costurilor. Oficialii General Motors au anuntat ca vor pastra numai patru marcile americane in portofoliu, Pontiac urmand sa ramana cu patru modele in productie.

Intr-un interviu acordat celor de la Automotive News, Troy Clarke, presedintele GM din America, a declarat ca GM se va tine de promisiunile facute Senatului privind scaderea costurilor. Pentru a-si putea reduce costurile, GM isi va concentra resursele pe marcile Buick, Cadillac, Chevrolet si GMC. Marcile Pontiac, SaturnOpel in America, Saab si Hummer vor ramane fara stapan si, cel mai probabil, fara bani la scurt timp de la despartirea de General Motors.

Oficialii GM au promis congresului ca vor vinde marca Saturn cat de repede posibil sau o vor inchide. Viitorul marcii Saturn este astfel inca incert, deoarece General Motors nu a primit inca nici o oferta privind vanzarea acestui brand catre alta companie.

Intr-un alt interviu pentru Automotive News, Bob Lutz - vicepresedintele GM - a declarat ca Pontiac va ramane doar cu patru modele. Acestea sunt G8, G5, Vibe si Solstice.

Prin micsorarea numarului de modele Pontiac, GM isi respecta promisiunea catre congres privind transformarea marcii Pontiac intr-o marca de nisa. Clientii europeni nu vor fi afectati de aceasta schimbare, in ciuda faptului ca GM detine marca Opel. Chevrolet nu va renunta la nici un model, iar oficialii GM nu au anuntat inca o veste negativa privind Opel. 

Via | AutomotiveNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru